Alliantie voor een gezonde wijk Utrecht Noordwest

Alliantie voor een gezonde wijk Utrecht Noordwest

Datum: 10 juli 2017

utrecht_zorgenzNegen partijen uit Utrecht (Noordwest), werkzaam in zorg en welzijn, hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om gezondheid in de wijken van Utrecht Noordwest (Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd) te bevorderen. Opvallend is dat een van de uitgangspunten is: Positieve Gezondheid in het werk van iedereen.

De uitgangspunten van hun samenwerking zijn: iedere bewoner is naar eigen vermogen verantwoordelijk voor de eigen gezondheid; aandacht voor en het op agenda zetten van een gezonde leefomgeving, van ziekte en zorg naar gezondheid en gedrag, jeugd heeft de toekomst en versterken van de community.

Wijkspecifieke samenwerking nodig
In Noordwest werken de professionals van de verschillende organisaties al goed samen. Door de transitie in de GGZ en welzijn in combinatie met de grotere eigen verantwoordelijkheid van bewoners als het om hun gezondheid gaat, is een bredere kijk op gezondheid ontstaan. Dat vraagt wel om een structurele samenwerking. De samenwerking vindt plaats in de wijk en is wijkspecifiek.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *