21 juni: Eerstelijnsseminar over populatiemanagement

21 juni: Eerstelijnsseminar over populatiemanagement

Datum: 6 juni 2018

Populatiemanagement wordt steeds belangrijker in de eerstelijnszorg. Het herkennen en in kaart brengen van populaties leidt tot zorg die specifiek op deze populatie is afgestemd. Tegelijk biedt dit goed inzicht in de zorgkosten. Echter: hoe populatiemanagement op een goede manier tot stand brengen en met welke partners? Het eerstelijnsseminar van VitalHealth heeft dit actuele onderwerp als centraal thema. Mis het niet!

Het eerstelijnsseminar van VitalHealth is inmiddels een begrip in de eerstelijnszorg. Terecht. Dit jaar vindt het reeds voor de tiende maal plaats. Steeds met prominente sprekers en een interessant, inspirerend programma.

Van alle kanten belicht
Dit jaar is het thema: ‘Populatiemanagement in zorgnetwerken: What’s Next!?’ Onder leiding van middagvoorzitter dr. Lies van Gennip, CEO bij Nictiz, worden alle facetten van populatiemanagement belicht, met de nadruk op de praktische toepassing. Hoe kunt u er zelf mee aan de slag, waarom en wat levert het op?

Sprekers
Voorbeelden uit de praktijk hoort u van prof Dr. Caroline Baan, professor Integrale Gezondheidszorg Tilburg University en programmaleider van Masterclass Eerstelijnsbestuurders. Zij vertelt o.a. over de geleerde lessen van de proeftuinen populatiemanagement.
Dr. Wouter van der Kam, voorzitter RvB Zaans Medisch Centrum en voormalig huisarts, gaat in zijn presentatie in op de samenwerking tussen huisarts en ziekenhuis op weg naar populatiemanagement.
Andere sprekers zijn onder meer huisarts dr. Marcel Kerkhoven en twee managers van Menzis.

Kortom: een interessant en gevarieerd programma, dat u als eerstelijnszorgverlener in kort tijdsbestek veel informatie biedt.

Praktische informatie
Het eerstelijnsseminar vindt plaats op  donderdagmiddag 21 juni a.s. van 13.30 – 17.30 uur op Landgoed Groot Zonneoord in Ede van 13.30 uur tot 17.30 uur. Na afloop van de bijeenkomst is er volop mogelijkheid voor napraten en netwerken met een drankje en een tapasbuffet.

Toegang gratis
Toegang is gratis, maar aanmelding is verplicht. En wacht daar niet te lang mee, de belangstelling is groot, maar er is slechts plaats voor 90 deelnemers en vol is vol. Zie het volledige programma, met het inschrijfformulier.

 

Zie hier het verslag van vorig jaar van de eerstelijnsseminar over netwerkzorg en regiozorg of bekijk het YouTube filmpje van een eerdere bijeenkomst.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *