Onder nieuwe substitutieregeling 63 projecten gecontracteerd

Onder nieuwe substitutieregeling 63 projecten gecontracteerd

Datum: 14 december 2017

pakketbeheer_rekenkamer_zorgenzEr zijn onder de nieuwe substitutieregeling voor 2018 63 projecten gecontracteerd. Dat blijkt uit een NZa-analyse van de contractering voor komend jaar. Met deze afspraken is een bedrag van 6,7 miljoen euro gemoeid. Ze vallen onder de 75 miljoen euro die huisartsen, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en de overheid voor 2018 beschikbaar hebben gesteld voor de verschuiving van ziekenhuiszorg naar de eerste lijn.

Alle betrokken partijen vinden dat het resultaat achterblijft op de aanvankelijke ambitie. Hoe komt dit? Een belangrijke reden hiervoor is de korte periode die beschikbaar was om (nieuwe) plannen te maken en die tussen huisarts, ziekenhuis en zorgverzekeraar vast te leggen.

Nieuwe aanpak voortzetten
Voor 2018 is 75 miljoen euro beschikbaar gesteld vanuit het ziekenhuisbudget. ZorgenZ publiceerde hier eerder over: 75 miljoen voor substitutie Eerste lijn, maar er gebruik van! Alle betrokken partijen willen de nieuwe aanpak voortzetten en ook de komende jaren blijven investeren.
De LHV wil dat deze nieuwe meerjarige aanpak onderdeel gaat uitmaken van de nog te sluiten zorgakkoorden voor de eerste en tweede lijn.

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *