Mirjam Sterk nieuwe directeur van MEE NL

Mirjam Sterk nieuwe directeur van MEE NL

Datum: 3 december 2015

mirjam_sterk_zorgenzMirjam Sterk wordt per 1 januari 2016 de nieuwe directeur van de coöperatieve vereniging MEE NL. Zij volgt Jan de Vries op, die na ruim vijf jaar MEE verlaat. “Ik ben geraakt door de passie van de medewerkers van MEE om mensen met een beperking in hun kracht te zetten en hun plek in de samenleving te vinden”, zegt Mirjam Sterk over haar nieuwe werkkring.

Cees van der Wal, sinds kort voorzitter van de coöperatieve vereniging MEE NL, licht toe: “Mirjam Sterk beschikt over een actueel netwerk in bestuur, politiek en bedrijfsleven. Haar hart voor de publieke zaak, haar strategische kennis en haar bestuurlijke ervaring zullen ons helpen nu de cliëntondersteuning voor mensen met een beperking aan verandering onderhevig is. We zien er naar uit om met haar nieuwe wegen in te slaan.”

Brede ervaring
Mirjam Sterk (1973) was tot 2012 ruim 10 jaar lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Voor de fractie was zij woordvoerder op thema’s als integratie, migratie en de Sociale Zekerheid. De laatste jaren was zij tevens vicefractievoorzitter.
Ze studeerde Godgeleerdheid in Utrecht en Amsterdam. Na de Kamerperiode werd zij Ambassadeur aanpak Jeugdwerkloosheid en werkte zij als programmamaker en presentator voor de IKON. Momenteel houdt zij zich als vicevoorzitter van de Onderzoeksraad Integriteit Overheid bezig met integriteitsvraagstukken.

Nieuwe verbindingen
“Er is veel in beweging in het veld waar MEE werkzaam is; de WMO en de Wet Langdurige Zorg vragen om een ondernemende vereniging,” verklaart Mirjam Sterk. “Tegelijkertijd zijn er ook veel kansen om op het terrein van sport en arbeid nieuwe verbindingen te maken met bijvoorbeeld werkgeversorganisaties in hun 100.000 banenplan voor mensen met een arbeidsbeperking. Voor mij is het daarom een grote uitdaging en voorrecht mede vorm te mogen geven aan de nieuwe toekomst voor MEE. En samen te werken met onze leden aan een inclusieve samenleving. Meedoen is een mensenrecht.”

Coöperatieve vereniging
MEE Nederland is de landelijke branchevereniging van 20 regionale MEE-organisaties en zal per 1 januari 2016 verder gaan als de coöperatieve vereniging MEE NL. MEE NL gaat door met het ondersteunen van mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen. MEE NL wil de kennis en expertise van de MEE-organisaties in de regio versterken en delen met andere organisaties, gemeenten en overige opdrachtgevers. Zo zorgt MEE NL ervoor dat mensen met een beperking naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving.

(Foto: Dick Hol)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *