Met Grip is behandeling van SOLK dichterbij dan ooit

Met Grip is behandeling van SOLK dichterbij dan ooit

Datum: 11 mei 2021

Onverklaarbare medische klachten zijn van grote impact op uw dagelijkse leven. Het kan zorgen voor gevoelens van moedeloosheid en onzekerheid. Misschien nemen mensen in uw omgeving uw klachten niet serieus, en denken dat u zich aanstelt. Met Grip behandelt u SOLK, ondanks dat de oorzaak onbekend is.

 

Het effect van SOLK

SOLK staat voor Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten. Het zijn klachten waarbij de huisarts of medisch specialist geen oorzaak kan vinden. Ondanks uitvoerig onderzoek. Het effect daarvan, is dat u last blijft houden van uw klachten. Misschien worden ze zelfs erger. Het geeft een onbehaaglijk gevoel en laat u minder genieten van het dagelijkse leven. 

Mensen om u heen begrijpen het misschien niet, of vinden dat u zich aanstelt. Dat kan een gevoel van eenzaamheid oproepen. Gelukkig is er een uitweg. Nedap Grip maakt het mogelijk om toch aan uw herstel te werken. 

 

Hoe werkt Grip?

Grip gebruikt u in samenwerking met uw zorgverlener. Bijvoorbeeld uw huisarts of praktijkondersteuner GGZ. Om te beginnen vult u twee vragenlijsten in over uw klachten en de effecten daarvan. Deze neemt u door met de zorgverlener. Het is ook mogelijk om een klachtendagboek bij te houden. Zo wordt inzichtelijk op welke momenten de klachten opspelen. 

Vervolgens krijgt u via het online programma Grip, een aantal oefeningen. Dit zijn oefeningen die de klachten of de negatieve gevolgen daarvan, helpen te verminderen. Door elke keer feedback te geven, leert Grip steeds meer over uw specifieke situatie. Grip leert u dus steeds beter kennen, en past de oefeningen hierop aan. 

Hoe langer u gebruikmaakt van Grip, hoe beter uw klachten behandeld kunnen worden. Zo werkt u gestaag aan uw herstel. Door de hoeveelheid aan informatie, ontdekt Grip steeds meer patronen. Zo kan het zijn dat klachten altijd opspelen na een bepaalde situatie. Zonder dat u dat doorheeft. Maar nu u dat wel weet, kunt u wellicht deze situatie voorkomen, waardoor ook de klachten uitblijven of minder heftig zijn.

Uw zorgverlener houdt altijd toezicht op het gebruik van Grip. Dat is wel zo’n veilig idee.

 

Door wie is Grip ontwikkeld?

Grip is tot stand gekomen door een samenwerking van het UMCG, de ontwikkelaars van RoQua en Nedap Healthcare. Daarnaast werkten meer dan 100 ervaren artsen, patiënten en wetenschappers van verschillende universiteiten mee. 

 

Grip is iets voor mij. Bij wie moet ik zijn?

Denkt u dat Grip kan helpen bij het verhelpen of verminderen van uw klanten? Neem dan contact op met uw huisarts. Die kan Grip voor u activeren. Verder heeft u alleen een computer of tablet, een internetverbinding en een mailadres nodig. 

Gerelateerde berichten

Author: Redactie

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *