Medicaltravel (RTL4) met ‘Blijf in de Benen’

Medicaltravel (RTL4) met ‘Blijf in de Benen’

Datum: 9 september 2015

opname_blijf_in_de_benen_zorgenzIn het RTL4 programma Medicaltravel wordt in de uitzending van 27 september 2015 om 14.00 uur aandacht besteed aan het beweegprogramma ‘Blijf in de Benen’ voor ouderen. Het beweegprogramma is bedacht door geriatriefysiotherapeuten Irma Bol en Ine Wigbold en ontwikkeld met steun van Progez.

Op 8 september 2015 zijn de televisie opnames voor het RTL4 programma Medicaltravel gemaakt in gezondheidscentrum IJsselmuiden. Irma Bol, GoedZorg Fysiotherapie IJsselmuiden en Ine Wigbold, Paramedisch centrum INBEWEGING Oosterbeek en Rik Meliesie, adviseur Progez vertellen over ‘Blijf in de Benen’ en het ontstaan er van. Zie ook een eerdere interview op Zorgenz: 12 juli 2015.

Zelfredzaamheid
Omdat er steeds meer ouderen zijn en men ook ouder wordt, stijgen de zorgkosten snel. Het wordt dus steeds belangrijker dat ouderen zich zo lang mogelijk zelf kunnen redden. Het beweegprogramma ‘Blijf in de Benen’ kan helpen om de kwaliteit van leven te bevorderen en achteruitgang door veroudering te vertragen. Waardoor ouderen langer zelfredzaam zijn en langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Gevarieerde oefensessies
‘Blijf in de Benen’ bestaat uit 30 gevarieerde oefensessies van ongeveer 15 minuten, waarmee ouderen in hun huiskamer, zittend en soms staand achter een stoel, direct zelf aan de slag kunnen gaan. Het beweegprogramma is ook zeer geschikt om te vertonen in bv. verzorgings- en buurthuizen en zorginstellingen. Bijkomend voordeel is dat men dan ook uit huis gaat en in contact komt met andere ouderen. Het beweegprogramma ‘Blijf in de Benen’ voor ouderen is voor iedereen verkrijgbaar op een USB-stick.

logo_blijf_in_de_benen_zorgenzHet beweegprogramma ‘Blijf in de Benen’ op USB-stick + een toelichting is voor € 50,- te bestellen door een mail te sturen naar Ria Dekker r.dekker@progez.nl, o.v.v. het aantal USB-sticks, het verzend- en factuuradres en een telefoonnummer. Na betaling van de factuur wordt de USB-stick toegestuurd. Meer informatie? Bel of mail naar adviseur Rik Meliese van Progez: 06 – 50 257 960, h.meliesie@progez.nl.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *