Marc Bolderman “Zorgvervoer vereist een specialist”

Marc Bolderman “Zorgvervoer vereist een specialist”

Datum: 28 april 2023

“Zorgvervoer is een specialistisch vakgebied, dat een kwaliteitsniveau vereist dat je van reguliere vervoerders niet kunt verwachten”, stelt Marc Bolderman, DGA van personenvervoerder Willemsen-De Koning. In de afgelopen decennia legde Bolderman de dienstverlening van WdK dan ook toe op deze bijzondere vorm van personenvervoer, een tak van sport die op zijn beurt eveneens op eigen benen is komen te staan. “Voorheen besteedden zorginstellingen het vervoer vaak nog uit aan reguliere straattaxi’s”, blikt Bolderman terug. “Als ik dan langskwam om onze diensten toe te lichten en uit te leggen dat het ook anders kon, ging een wereld voor hen open.”

Marc Bolderman “Zorgvervoer vereist een specialist”

In de jaren sinds Marc Bolderman in de tweede helft van de jaren negentig de leiding over Willemsen-De Koning overnam, leidde de specialisatie in zorgvervoer tot een aanzienlijke groei. “Daar hebben we hard voor moeten werken, vergis je niet”, benadrukt Bolderman. “Zorgvervoer vraagt om chauffeurs met bovengemiddelde sociale vaardigheden, die passagiers rondrijden alsof het hun eigen dierbaren zijn”, legt hij uit. “Aan de ene kant heb je dat of heb je dat niet, aan de andere kant zijn deze vaardigheden altijd op te poetsen en verfijnen.”

Door chauffeurs op deze eigenschappen te selecteren en te trainen, was de kwaliteit geborgd. “We merkten al snel dat zorginstellingen dit kwaliteitsniveau niet gewend waren”, herinnert Marc Bolderman. “Plotseling hadden zij daadwerkelijk een vervoerspartner, die bovendien proactief hielp om problemen te voorkomen”, stelt hij. “Alleen al daardoor konden deze organisaties op andere kostenposten besparen, nog los van de niet altijd in geld uit te drukken waarde van betrouwbaar vervoer.”

Centrale vervoerder

Nadat Marc Bolderman deze specialisatie in de eigen regio – Arnhem en omstreken – in de praktijk had gebracht, verbreedde hij het werkgebied van Willemsen-De Koning tot heel Nederland. Daar voert WdK naast het zorgvervoer voor zorginstellingen onder meer ook het doelgroepenvervoer uit voor gemeentes en provincies.

“Tegenwoordig is een van onze speerpunten de centralisering van de vervoersactiviteiten”, legt Bolderman uit. Hij helpt de betrokken organisaties om de oude vervoersstructuur te ontkoppelen en de nieuwe, gecentraliseerde structuur te implementeren, al dan niet in samenwerking met de vervoerders waarmee zij voorheen samenwerkten. “Door verschillende zorginstellingen samen te brengen bij één centrale vervoerder, Willemsen-De Koning, optimaliseer je de ritplanning, vereenvoudig je de communicatie en voorkom je dat verschillende vervoerders naar elkaar wijzen bij eventuele verstoringen van de dienstverlening.”

Marc Bolderman

Marc Bolderman is DGA van Willemsen-De Koning, specialist in zorg- en doelgroepenvervoer. Bolderman nam rond de eeuwwisseling achtereenvolgens Taxi De Koning en Taxibedrijf Willemsen over en voegde de twee Velpse personenvervoerders samen. Anno 2023 is Willemsen-De Koning gevestigd in Arnhem, even ten westen van Velp, en beschikt WdK over een wagenpark van meer dan 2.000 voertuigen, veelal en in groeiende mate duurzaam aangedreven.

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *