Magazine over toezicht op zorgnetwerken

Magazine over toezicht op zorgnetwerken

Datum: 4 juni 2019

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft in de afgelopen jaren naar de zorgnetwerken van verschillende kwetsbare doelgroepen gekeken. Wat is de inspectie opgevallen in het toezicht? Welke creatieve ideeën van zorgverleners kwamen ze tegen? De IGJ heeft er een magazine over uitgebracht: Toezicht op zorgnetwerken. De uitgave is bedoeld om zorgnetwerken in Nederland te inspireren en samenwerkingsinitiatieven te stimuleren.

Steeds vaker krijgen mensen zorg thuis en dat vraagt het nodige. Vanuit zorgverleners, patiënten en hun naasten. Op welke wijze werk je samen in een netwerk? Hoe zorg je dat je echt vanuit het perspectief van de patiënt de zorg verleent? Hoe zorg je dat iedereen binnen jouw regio aangesloten is? En wat vraagt dat van governance en leiderschap?

Voorbeelden
De inspectie is sinds 2015 actief bezig om haar toezicht op zorgnetwerken te ontwikkelen. Het zal ook de komende tijd een speerpunt zijn.
In het magazine laat de inspectie zien wat zij doet en heeft gedaan en tot welke inzichten de organisatie gekomen. Uit de verhalen blijkt dat zorgverleners in verschillende regio’s, creatief en energiek aan de slag zijn om zorg thuis mogelijk te maken.

Zo bevat het magazine een verhaal over het zorgnetwerk rond een kind en de zorg voor kwetsbare ouderen. De betrokken zorgverleners vertellen onder meer over hun ervaringen met het toezicht, wat er uit het rapport aan verbeterpunten is gekomen en hoe ze daar in hun werk mee aan de slag zijn gegaan. Verder ook een verslag van het gesprek tussen de IGJ en Patiëntenfederatie Nederland over zorgnetwerken. Wat verwachten patiënten en cliënten hiervan en waar zitten knelpunten?

Lees ook het artikel: Inspectie wil dat de zorg persoonsgericht is

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *