Lodewijk Asscher komt op voor wijkverpleging

Lodewijk Asscher komt op voor wijkverpleging

Datum: 24 oktober 2017

De afzwaaiende PvdA-minister Lodewijk Asscher heeft een open brief geschreven aan het nieuwe kabinet. De strekking? Hij roept het kabinet op al tijdens de oprichtingsvergadering de ingeboekte bezuinigingen van 100 miljoen op de wijkverpleging te schrappen. “In deze tijd van overschotten mag er toch niet worden bezuinigd op de zorg thuis voor ouderen, chronisch ziekten en gehandicapten.”

Al langer klinkt de roep om een “Hugo-Borst-voor-de-wijkverpleging”. Men kan stellen dat Lodewijk Asscher deze rol nu op zich heeft genomen. In zijn brief begint hij met een compliment dat er de komende jaren wordt geïnvesteerd in de verpleeghuiszorg. Terecht wijst hij vervolgens op het feit dat steeds meer ouderen tot op hoge leeftijd thuis wonen. “Zij zijn afhankelijk van de wijkverpleegkundige voor hun medicijnen en dagelijkse zorg. Maar ook om te kijken hoe het met je gaat. Om die reden is er de afgelopen jaren extra geld uitgetrokken voor de wijkverpleging.”

Zekerheid en waardering
Asscher wijst het kabinet op het feit dat ondanks wijkverpleegkundigen hun werk met hart en ziel doen, ze vaak te weinig tijd hebben. “Veel wijkverpleegkundigen gaan gebukt onder een te hoge werkdruk. Daarom moet er meer ruimte komen, zodat ze hun werk goed kunnen doen. Het is voor ons dan ook onverteerbaar dat er in het Regeerakkoord een bezuiniging van 100 miljoen op de wijkverpleging staat. In een tijd van cadeaus aan multinationals, van overschotten op de begroting; in zo’n tijd is een bezuiniging op wijkverpleging niet oké………   Ik wil u daarom vragen de voorgenomen bezuinigingen van 100 miljoen op de wijkverpleging nog voor het debat over de regeringsverklaring te schrappen. Geef wijkverpleegkundigen de zekerheid en waardering die ze verdienen. Geef ouderen, zieken en gehandicapten de zekerheid dat zij thuis goede zorg krijgen. Dat is goed voor iedereen.”

Petitie ondertekenen
Deze brief is tevens een petitie. Mensen die het eens zijn met de inhoud, kunnen deze petitie ondertekenen met vermelding van voor- en achternaam en mailadres.

 

(Foto: Rijksoverheid)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *