Lijn1 zoekt pioniers voor innovatieprogramma De Nieuwe Lijn 2018

Lijn1 zoekt pioniers voor innovatieprogramma De Nieuwe Lijn 2018

Datum: 14 december 2017

Lijn1 Haaglanden is op zoek naar mensen uit de regio die dromen van een gezonde wijk met gezonde burgers. Die koploper willen zijn, innovaties en initiatieven willen bedenken en uitvoeren, en die willen leren door te doen. Zij kunnen meedoen aan het Innovatieprogramma De Nieuwe Lijn 2018. Ideeën kunnen worden ingestuurd tot 8 januari a.s.

Eind 2016 heeft Lijn1 Haaglanden de leergang De Nieuwe Lijn geïntroduceerd. Deze refereert aan de nieuwe mindset die nodig is om te komen tot nieuwe vormen van gezondheidszorg. Nieuwe vormen van gezondheidszorg waarbij professionals:

1 De mens/burger/bewoner centraal stellen;
2. Zich steeds meer richten op het verbeteren van de basis (kwaliteit van leven en gezond zijn en blijven) en de output (oplossen en genezen) veel minder als uitgangspunt van hun handelen nemen;
3. Ruimte (tijd en aandacht) hebben voor elkaar, elkaars expertise en elkaars kracht of dit nu om burgers of professionals gaat.

Het eerste jaar van de leergang is succesvol afgesloten met de bijeenkomst “Innoveren voor gezonde wijken”. In dit magazine vindt u verhalen en interviews over de leergang De Nieuwe Lijn.

Mobiliseren van denk- en innovatiekracht
Het is nu tijd voor de volgende stap: het mobiliseren van denk- en innovatiekracht! Lijn1 Haaglanden is op zoek naar mensen die hun innovatiekracht willen inzetten en verder willen ontwikkelen.

Doe mee aan deze uitdaging en maak kans op deelname aan het innovatieprogramma om je initiatief volgend jaar concreet vorm en inhoud te geven.

Innovatieprogramma De Nieuwe Lijn 2018
Het Innovatieprogramma De Nieuwe Lijn 2018 is volledig gericht op het realiseren van innovaties die resulteren in gezonde wijken en gezonde burgers. Concrete en nieuwe, werkwijzen die zichtbaar gemaakt kunnen maken aan de grote groep die meekijkt en die werkelijk uitvoerbaar zijn. Met als concreet eindpunt de belofte dat het sterkste concept ook gerealiseerd (en zo nodig gefinancierd) gaat worden.

Het Programma is zorgvuldig opgebouwd en bevat in ieder geval:
• Creatieve De Nieuwe Lijn werkplaats bij Lijn1 waar je altijd kan werken en terecht kan voor inspiratie, kritische reflectie, nieuwe kennis & inzichten;
• Maandelijkse inspiratie- en (inter)visiebijeenkomsten;
• 2x in het jaar een (pop up) ’Impact Hub’ op een verrassende plek in de regio waar verschillende influencers aanwezig zijn om mee samen te werken.

Welk briljant idee heb jij hiervoor?
Lijn1 biedt jou met dit Innovatieprogramma de kans om, mét geïnspireerde professionals uit de regio Haaglanden, én experts op het gebied van organisatie, financiën en innovatie, jouw idee uit te werken tot een implementeerbaar plan. Om deel te kunnen nemen aan dit Innovatieprogramma moet je jouw idee wel eerst overtuigend voor Lijn1 over het voetlicht brengen. Maak daarbij gebruik van alle middelen die hiervoor beschikbaar zijn: video, tekst, illustratie, alles kan en mag. Combineren mag ook. Als je nu geen briljant idee hebt, maar wel héél gemotiveerd bent om anderen met hun idee verder te brengen, heb je dezelfde uitdaging. Presenteer dan jezélf en waarom het innoveren niet zonder jou kan!

Deadline is 8 januari a.s.
Jan Rotmans, Debby de Jongste, Menno Jansen en Albert Jan Kruiter bestuderen alle ideeën en inzendingen aandachtig en zullen Lijn1 adviseren om een selectie hiervan toe te laten tot het Innovatieprogramma.
Uiterlijk 8 januari 2018 moet de uitwerking van het idee bij Lijn1 binnen zijn. In de week van 22 januari vindt de beoordeling van alle inzendingen plaats. Nog vragen?

Bibi Prummel: 06-54376299 of b.prummel@lijn1haaglanden.nl
Joshua van Rooij: 06-34063223 of j.vanrooij@lijn1haaglanden.nl

Stuur de inbreng naar Stichting Lijn1 Haaglanden:
Kim Schoenmaker, Uhlenbeckstraat 1, 2273 CE Voorburg, k.schoenmaker@lijn1haaglanden.nl

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *