Lijn1: “Wij veranderen mee”

Lijn1: “Wij veranderen mee”

Datum: 23 november 2015

magazine_lijn1_zorgenzJUBILEUM MAGAZINE – Ter ere van het 10-jarig bestaan brengt Lijn1 Haaglanden een fraai digitaal magazine uit. Het motto? “De wereld om ons heen verandert, wij veranderen mee.” Met een mooi stukje geschiedschrijving is de blik naar de toekomst gewend.

Directeur/bestuurder Debby de Jongste opent met een interview over de veranderingen. Twee citaten: “Met name die toegenomen complexiteit aan zorgvragen doet professionals beseffen dat zij het niet in hun eentje kunnen en anderen nodig hebben.” En: “Dit vraagt om een voortdurende veranderbereidheid, samenhangend met flexibiliteit en een pro-actieve houding. Als Lijn1 richten we ons op het aanjagen, ontwerpen en begeleiden van die veranderprocessen die juist hiervoor nodig zijn.”

Eerste directeur
Hierna volgen een viertal blokken met als eerste onderwerp ’10 jaar Lijn1 in vogelvlucht’. Daarin laat oud-directeur Marc Bruijnzeels op video zijn licht schijnen op de ontwikkeling van de eerste lijn en de rol van de ROS’en daarin. Hij zet in slechts vijf minuten het verleden, het heden en de toekomst glashelder uiteen.
Patricia Scheepers vertelt hoe ze tien jaar gelden binnen kwam bij Lijn1 en nu adviseur is. Voorts een terugblik op de sfeervolle zorgcafé’s en de jaarlijkse conferenties.

Zorg en welzijn
In ‘Samen creëer je beweging’ gaat het over de GGZ, de GGD en de zorggroep ELZHA. In ‘Transities in zorg en welzijn’ wordt teruggeblikt op de decentralisaties naar de gemeenten in de Haagse regio, evenals op de start van Welzijn op Recept. Uiteraard ontbreekt in ‘Werken aan vitale wijken’ de succescampagne De kracht van… niet: mooie interviews met mensen in de Haagse regio die het verschil maken. De GES is nog altijd een stevige basis voor een wijknetwerk, terwijl Lijn1 Haaglanden ten slotte laat zien in het digitaal magazine dat de aandacht voor ouderenzorg in het Haagse groot is.

Ga HIER naar het jubileum magazine van Lijn1 Haaglanden.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *