De laatste ronde bij Fonds NutsOhra

De laatste ronde bij Fonds NutsOhra

Datum: 13 augustus 2016

seniorvriendelijke_eerste_lijn_zorgenzOp 15 augustus wordt de laatste call voor het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis geopend.  Fonds Nuts Ohra (FNO) zoekt projecten die zelfstandig wonende alleenstaande ouderen de mogelijkheid bieden om zo lang mogelijk mobiel, fysiek fit en sociaal actief te blijven.

In deze ronde gaat het om twee verschillende aanvragen:
– projecten  die vernieuwend zijn (max € 50.000)
– projecten voor het breed beschikbaar maken van een bestaande succesvolle aanpak (max € 100.000).
Voorwaarde is dat deze projecten direct gericht zijn op meer bewegen, meer mobiliteit, meer sociaal contact en activiteit bij alleenstaande zelfstandig wonende ouderen (65+) met een beperking.

Achter de voordeur
Voor de verbredingsprojecten moeten de mogelijkheden zijn verkend om na afloop van de subsidieperiode het aanbod en de activiteiten voort te zetten. Verder kijkt de programmacommissie van Fonds NutsOhra dit keer extra kritisch naar de wijze waarop de ouderen worden bereikt. Hoe kom je ‘achter de voordeur’ van juist die ouderen die alleen wonen en een beperking hebben? Bij vernieuwing is het echt belangrijk dat het initiatief bij de ouderen zelf vandaan komt.

Speeddaten
Wilt u een aanvraag indienen? U kan uw projectidee voorleggen en hierover vragen stellen en brainstormen tijdens de speeddates met de programmaleider en secretaris. Een speeddate duurt maximaal 20 minuten. U kunt zich hiervoor inschrijven tot uiterlijk 29 augustus a.s. De  speeddates vinden plaats op 5, 6 en 7 september te Amsterdam. Zie voor meer informatie de agenda van FNO.

 De voorwaarden voor een subsidieaanvraag en de wijze van beoordeling staan in de calltekst van Fonds NutsOhra. Aanvragen kunnen worden ingediend tot 10 oktober a.s. 15.00 uur.

(Foto: ItsMeJust/Shutterstock)

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *