Kop van Overijssel start met OZOverbindzorg

Kop van Overijssel start met OZOverbindzorg

Datum: 6 december 2015

ouiderenzorg_zorgenzDe gemeenten Kampen en Zwolle, zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea, cliënten, mantelzorgers en zorgverleners hebben het officiële startsein gegeven voor OZOverbindzorg. Na de start in de regio rond Raalte zijn nu in de Kop van Overijssel ruim 30 huisartspraktijken in beide gemeenten gestart met OZOverbindzorg en heeft 60% van alle praktijken in de regio aangegeven te zullen starten. Ook alle thuiszorgorganisaties en apothekers in de regio Zwolle-Kampen zullen op korte termijn aansluiten.

OZOverbindzorg staat voor samenwerking en delen van zorg. Alle partijen, mantelzorgers, familie en zorgverleners, rondom de cliënt worden samengebracht en kunnen via een eenvoudig computersysteem online met elkaar communiceren over de zorg. De cliënt staat centraal, bepaalt wie toegang krijgt tot het netwerk en heeft daarmee zelf de regie in handen.

cindy_hobert_ozo_zorgenzOp 14 september stond op Zorgenz een uitgebreid interview met een van de initiatiefnemers van OZOverbindzorg, praktijkmanager Cindy Hobert in Luttenberg.

Simpel digitaal
Het voordeel van OZOverbindzorg is dat partijen met – niet spoedeisende – vragen niet meer achter elkaar aan hoeven te bellen, maar dat die vragen simpel digitaal gesteld kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat iedereen in het zorgnetwerk op de hoogte is van de gestelde vragen en de gegeven antwoorden. De gezondheid van de cliënt is scherp in beeld en er wordt op tijd bijgestuurd, waardoor bijvoorbeeld een ziekenhuisopname kan worden voorkomen.

Verbeteringen in zorg
Voorbeelden van verbeteringen door het gebruik van OZOverbindzorg zijn:
•Alle zorg rondom cliënt is overzichtelijk in beeld, inclusief contactgegevens;
•Bladeren in zorgmap overbodig, zorgverleners zijn altijd op de hoogte van actuele problemen;
•Mantelzorgers zijn altijd op de hoogte van de actuele situatie van de cliënt;
•Minder telefoonverkeer, iedereen in het netwerk (indien nodig) wordt in 1x geïnformeerd;
•Client én mantelzorgers hebben zelf een actieve rol in OZOverbindzorg;
•Huisartsen weten welke zorgmedewerkers bij hun patiënten over de vloer komen;
•Apotheekbestellingen kunnen ter plekke worden gedaan.

ozo_verbindzorg_zorgenzMeer informatie over OZO verbindzorg.nl: email [email protected], telefoonnummer 06-21538233. Het project is gestart vanuit de Coöperatie Huisartsen Midden-Salland U.A., www.huisartsen.middensalland.praktijkinfo.nl.

(Foto bovenin: Rustle/Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *