Conflict tussen KNGF en VGZ inmiddels opgelost

Conflict tussen KNGF en VGZ inmiddels opgelost

Datum: 3 augustus 2018

Het KNGF had een klacht ingediend bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) over onjuiste communicatie door VGZ over de behandeling van lage rugklachten door fysiotherapeuten. ‘De verzekeraar schetst ten onrechte nog steeds het beeld dat twee bij VGZ gecontracteerde voorkeurspartijen de enige partijen zijn die zorg voor lage rugklachten bieden. Dit is pertinent onjuist’, aldus de KNGF-website. De actie had succes. Op 8 augustus liet de KNGF weten dat VGZ de website alsnog heeft aangepast, waarna KNGF de klacht bij de NZa heeft ingetrokken. 

Het KNGF had eerder overleg met VGZ over de onjuiste communicatie over de behandeling van lage rugklachten van VGZ via een publiekscampagne, een nieuwsbrief aan leden en op haar website. Op dringend verzoek van KNGF heeft VGZ deze communicatie aangepast. VGZ heeft de publiekscampagne stopgezet, een gecorrigeerde tekst naar haar leden gestuurd en de online beschikbare informatie (‘landingspagina’) voor haar verzekerden aangepast. Maar de tekst op de website werd niet tot tevredenheid van het KNGF aangepast.

Manier van communiceren blijft misleidend
In het bijzonder vond het KNGF het kwalijk dat VGZ op haar website ‘vergelijk-en-kies’ bij de zoekterm ‘lage rugklachten’ alleen de 223 praktijken aangesloten bij de twee voorkeurspartijen toont. Ze noemde deze manier van communiceren misleidend.

Klacht ingetrokken
Voor het KNGF reden om een klacht in te dienen bij de NZa, waarbij het KNGF de NZa had verzocht deze klacht met voorrang te behandelen vanwege de impact op patiënten en fysiotherapeuten.

Zoals vermeld: de aanpassingen de VGZ vervolgens heeft doorgevoerd op haar website, zijn voor het KNGF aanleiding om per 8 augustus de klacht bij de NZa in te trekken en de voorgenomen klacht bij het ACM niet door te zetten.

(Foto: Shutterstock)

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *