Kindtool Positieve Gezondheid

Kindtool Positieve Gezondheid

Datum: 12 oktober 2017

Het IPH heeft in samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis, de Stichting Kind & Ziekenhuis en de gemeente Utrecht de eerste versie van de Kindtool Positieve Gezondheid gepresenteerd. Deze tool biedt de mogelijkheid om de gezondheid van een kind in een breder perspectief te plaatsen. Zo is er naast de aandacht voor de lichamelijke gezondheid, extra oog voor het welbevinden van het kind en de sociale participatie.

De Kindtool Positieve Gezondheid laat zien wat kinderen en jongeren belangrijk vinden als het gaat om hun gezondheid. Deze Kindtool is het resultaat van een intensief project met 118 interviews met kinderen en hun ouders. Landelijke experts op het gebied van jeugd hebben hierin samengewerkt met kinderen van 8 tot 18 jaar, met zowel een chronische ziekte of zonder ziekte.

Tool gebruiken als voorbereiding op een consult
De Kindtool kan als voorbereiding op een consult met een zorgverlener dienen. Het kind vult de tool vooraf in en zo kan het kind mede de agenda bepalen van het consult. De Kindtool kan ook ingezet worden om in kaart te brengen hoe het met de gezondheid van kinderen in brede zin gaat. Naast onderwerpen als eten, slapen en sporten is in de Kindtool onder meer aandacht voor een fijne leefomgeving, steun van anderen en toekomstperspectief.

Aankomend jaar wordt de tool verder ontwikkeld. Medio 2018 worden daarvan de eerste resultaten verwacht.

De  Kindtool is via het Institute for Positive Health (IPH) te bestellen als papieren versie of als digitale versie te gebruiken op kind.mijnpositievegezondheid.nl.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *