Kick-off tour met Vitaal Vechtdal Polis

Kick-off tour met Vitaal Vechtdal Polis

Datum: 10 oktober 2014

vitaal_vechtdal_zorgenzPROEFTUIN VITAAL VECHTDAL – Deze week organiseerde Vitaal Vechtdal de Kick-off Tour. Van 11.00 tot 16.00 uur reden initiatiefnemers met een bus door het Vechtdal om in gesprek te gaan met het publiek. Met de bedoeling om ideeën en verwachtingen te verzamelen voor een gezonder en vitaler Vechtdal. In Hardenberg werd de Vechtdalpolis gepresenteerd.

Vitaal Vechtdal is een samenwerkingsinitiatief tussen Medrie huisartsen, gemeentes, zorgverzekeraar Achmea en de Saxenburgh Groep met ziekenhuis en ouderenzorg in de regio Hardenberg-Ommen-Coevorden. Het doel van deze samenwerking is om antwoord te vinden op de vraag hoe de inwoners in deze regio zo lang mogelijk vitaal kunnen blijven. De antwoorden op deze vraag gaan over de gezondheidsbeleving van inwoners, over participatie met en samenwerking tussen inwoners, zorgorganisaties en gemeentelijke instellingen en over hoe zorgkosten beheersbaar blijven.

Meet, Greet & Eat
Vitaal Vechtdal nodigde mensen in de regio uit voor een Meet, Greet & Eat in Coevorden, Dalfsen, Ommen en Hardenberg. In de Carrousel in Ommen trapte het project ‘Ommen Gewoon Gezond’ af. Gewoon Gezond is een aanpak waarbij iedereen in een wijk of dorp zich inzet om gezond eten en bewegen gemakkelijker en aantrekkelijker te maken. In Hardenberg werd de eerste ‘Vitaal Vechtdalpolis’ getekend.

Gratis aanvullende polis
Hiervoor heeft verzekeraar Zilveren Kruis Achmea heeft een speciale aanvullende polis ontwikkeld. Het is een gratis polis die voor mensen en werknemers met een aanvullende verzekering bij Zilveren Kruis of Avéro extra dekkingen biedt. Zoals zes gratis fysiotherapiebehandelingen en gratis telefonische psychische ondersteuning ter waarde van 300 euro. De polis geeft korting op de Zilveren Kruis basisverzekering en aanvullende verzekering, houders kunnen gratis parkeren bij de ziekenhuizen in Hardenberg en Coevorden, worden er sneller geholpen en kunnen behandelingen zo veel mogelijk op een dag plannen. Ook wordt er per verzekerde 2,50 euro per jaar gedoneerd aan een sportclub naar keuze.

(Foto: Vitaal Vechtdal)
Links
www.vitaalvechtdal.nl

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *