Kantelt u al?

Kantelt u al?

Datum: 22 juni 2016

kant_u_al_zorgenzDe Regionale Genootschappen Fysiotherapie van Groot IJsseland en Het Noorden organiseren samen met ROS Friesland en Caransscoop-Progez het evenement ‘Kantelt u al?’. Het gaat op 13 september a.s. in de Tamboer in Hoogeveen om verandering van zorg. Met Machteld Huber en Jan Rotmans als sprekers.

Het is een evenement voor eerstelijnszorgaanbieders en gemeenten in de noordelijke regio’s over veranderingen in de zorg. Omdat gesproken wordt over een zorgstelsel dat kantelt, is dat als thema van het evenement gekozen. Daarop geven Jan Rotmans en Machteld Huber hun kijk. Jan Rotmans geeft een presentatie over ‘Transities en duurzaamheid in de zorg’. Hij is hoogleraar transitiekunde en internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid. Hij onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar probeert daar ook actief aan bij te dragen. Hij staat bekend als professor en progressor, friskijker en dwarsdenker, koploper en kantelaar.

Positieve gezondheid
Artsonderzoeker en oprichter van het Institute for Positive Health, Machteld Huber, behoeft nauwelijks meer introductie. Zij presenteert in Hoogeveen de ‘Pijlers voor positieve gezondheid’. Ze ontwikkelde een nieuw, dynamisch concept van gezondheid, gebaseerd op veerkracht, functioneren en eigen regie en onderzocht vervolgens het draagvlak hiervoor in het domein van zorg, de preventie en in de samenleving. De brede visie van patiënten, met zes dimensies van gezondheid, noemt ze Positieve gezondheid.

Interactieve workshops
Vervolgens wordt op Kantelt u al? vier workshops gehouden.
1. Zorgmodule bewegen wordt geleid door Helmie Mulder-Mertens, beleidsadviseur KNGF.
2. Triple Aim kent als begeleiders Marie-Louise Mulder-Marcuse van Progez-Caransscoop en Erwin Brameijer van ROS-Friesland.
3. E-health staat onder leiding van Boy Zwartjes en Jentien Brinkhuis van Progez-Caransscoop.
4. Toolkit Mantelzorg heeft Lidi Kievit van KievitKompas als begeleider.

Ga voor het volledige programma van Kantelt u al? en inschrijving naar de website van Progez.

(Foto: Ravital/Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *