JVEI: Vernieuwde verdiepingsleergang

JVEI: Vernieuwde verdiepingsleergang

Datum: 11 september 2016

triple-aim-zorgenzDit najaar start op woensdag 12 oktober de volgende editie van de verdiepingsleersgang ‘De eerste lijn: Substitutie en Triple Aim…’. De focus van deze vernieuwde leergang ligt op de kansen voor substitutie die de eerste lijn geboden worden, in combinatie met de Triple Aim uitgangspunten.

Eerstelijnsdiagnostiek, regionale samenwerkingsverbanden en de partijen die hierin een rol spelen: de deelnemers aan de vernieuwde verdiepingsleergang worden uitgedaagd om de zorginhoudelijke ontwikkelingen op strategisch niveau te vertalen naar een casus in hun eigen omgeving. Deze leergang is uitermate geschikt voor mensen die in de eigen omgeving aan de gang willen met regionale samenwerkingspartners.

Programma
In het programma worden thema’s van substitutie verbonden met de stappen van Triple Aim:
– Introductie Substitutie en Triple Aim
– Financiering van de substitutie en de rol van de zorgverzekeraar bij de inkoop van substitutie
– Eerstelijnsdiagnostiek
– Praktijkvoorbeelden van substitutie en Triple Aim, zoals regionale GGZ en de eerste lijn, ouderengeneeskunde in de eerste lijn en Parkinson netwerkzorg.

Opdrachten
Tijdens de opleiding krijgt de deelnemers een aantal opdrachten, waarin ze worden begeleid door de hoofddocent. Een van de onderwerpen moet worden vertaald in een opdracht naar een visiedocument of plan van aanpak voor de eigen organisatie. Ieder dagdeel is er een (gast)docent die de deelnemers óf vanuit de theorie óf vanuit de praktijk uitdaagt om verder door te denken. De doelgroep voor deze leergang omvat managers, bestuurders, professionals en stafmedewerkers, die in hun eigen omgeving tal van kansen zien voor substitutie en Triple Aim en zoeken naar de juiste aanpak.

Ga hier naar het aanmeldformulier.
Eerste cursusdag: 12 oktober 2016. De leergang wordt van 16.00 tot 20.00 uur georganiseerd op de locatie van het Jan van Es Instituut: Wisselweg 33, Almere.

(Foto: AFPics/Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *