Joehoe, ik mag naar Göteborg!

Joehoe, ik mag naar Göteborg!

Datum: 5 april 2016

hanneke_zandbergen_zorgenzHanneke Zandbergen is organisatie-adviseur bij ROS Reos. Zij gaat van 13 – 15 april samen met veertien ROS-adviseurs en het Jan van Es instituut naar het Quality Improvement Congres in Göteborg van IHI in Zweden. Op verzoek van ZorgenZ deelt zij haar ervaringen.

Nieuwe ideeën en inspiratie voor regionale samenwerking
Nog een weekje en dan is het zo ver… Ik ga natuurlijk genieten van de stad, maar wil mij vooral drie dagen onderdompelen in de internationale kennis en ervaring van anderen met ‘health improvement’. Met het door de IHI ontwikkelde Triple Aim concept als leidraad. Een concept dat door het programma Gezonde zorg, Gezonde regio en verscheidende andere programma’s in Nederland al is omarmd. Gezonde zorg, Gezonde regio is één van de VWS-proeftuinen waar ik als projectleider bij betrokken ben. Ik vertrouw erop dat ik met veel nieuwe ideeën en inspiratie uit Götenborg terugkom; met name over de stap van concept naar implementatie. En kijk er naar uit om dit met alle betrokkenen te vertalen naar de praktijk – in eerste instantie in Zuid-Holland Noord.

ROS’en gaan voor Triple Aim
Als ROS’en geloven we in het Triple-Aim concept. We willen dit dan ook breder en concreet handen en voeten geven. Met onze basis in de regio’s en landelijke dekking  verwachten we hier een aanzienlijke bijdrage aan te kunnen leveren. Gisteren was de aftrap met veertien ROS-adviseurs. Ieder met een andere achtergrond: alle ‘lijnen’ zijn vertegenwoordigd en ook kennis en ervaring vanuit andere sectoren. We kunnen elkaar dus goed scherp houden in Göteborg om breder te kijken dan enkel vanuit de bestaande kaders. En dat is nu nét wat nodig is wanneer we Triple Aim goed willen implementeren. De eerste dag met theorie en discussie onder leiding van Marc Bruijnzeels van het Jan van Es instituut bevestigde dit.

quality_improvement_congres_zorgenzWelke vragen leven er bij u rond Triple Aim? Laat het me weten ([email protected]). Ik neem ze graag mee volgende week tijdens het Quality Improvement Congres in Göteborg en ga op zoek naar relevante informatie en/of antwoorden.

Hanneke Zandbergen

(Foto: Hans Roggen/Reos)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *