Je bent niet alleen. Neem hulp aan als het zelf niet meer gaat

Je bent niet alleen. Neem hulp aan als het zelf niet meer gaat

Datum: 20 april 2022

Iedereen voelt zich af en toe somber, angstig of wanhopig. Dat is volkomen normaal. Helaas komt het ook voor dat je hier zelf niet boven op komt. Het is heel lastig en geeft je het gevoel dat je alleen bent. Maar dat ben je niet, vraag hulp als het niet meer gaat. Voor elk probleem is er professionele hulp te vinden bij jou in de buurt. Als dit niet lukt, is het mogelijk je aan het dagelijks leven te onttrekken en je intern bij een kliniek te focussen op je problematiek. In verschillende plaatsen zijn klinieken, bijvoorbeeld de kliniek in Breda.

Verslaving

Iedereen heeft wel een verslaving. Vaak is dit onschuldig, maar zodra dit je dagelijks leven gaat beïnvloeden, op een negatieve manier, is dit een probleem. Het afkick proces is een heftig proces waar bij een behandeltraject belangrijk is. Je lichaam is verslaafd en zal ontwenningsverschijnselen gaan vertonen. Deze afkickverschijnselen zijn voor iedereen anders. Focussen op je afkickproces intern is een goede manier om te zorgen dat er altijd toezicht is.

Depressie

Depressie

Als je een langere tijd somber bent en dit niet vanzelf over gaat, spreken we van een depressie. Je hebt nergens zin in en niks kan je opvrolijken. Depressie kan oplopen tot het punt dat je het niet meer ziet zitten. Wanneer er sprake is van suïcidaliteit is het belangrijk dat je in contact blijft. Zowel met je dierbare als met een psycholoog, hoe lastig dit ook kan zijn. Een opname bij suïcidaliteit zorgt ervoor dat je onder toezicht staat op het moment dat je jezelf niet meer onder controle hebt.

Eetstoornissen

Er zijn verschillende soorten eetstoornissen. Van anorexia, boulimia, binge eating tot stoornissen die niet binnen een specifieke stoornis vallen. De beperking van je dagelijkse gang van zaken door een eetstoornis is iets wat je moet aanpakken. Net zoals bij elke andere mentale stoornis, is het blijven praten erg belangrijk en is het inschakelen van een psycholoog belangrijk. Bij eetstoornissen is het ook essentieel om met een diëtist te praten. Deze kan je handvaten geven op je eetpatroon. Een psycholoog en een diëtist samen vormen een sterke basis om aan je stoornis te werken. Mocht het niet lukken om hier aan te werken in het dagelijks leven, zijn hier ook klinieken voor.

In contact blijven met je dierbare en professionele hulp als het niet meer gaat, is belangrijk. Het zelf blijven rondlopen met je problemen kan leiden tot wanhoop en zal er voor zorgen dat je de controle verliest. Wanneer het niet lukt om in het dagelijks leven te herstellen van je stoornis, is een kliniek een optie. Hier onttrek je aan het dagelijks leven en focus je op het herstel van je stoornis. Voor veel problemen is er een kliniek, zo ook een kliniek voor eetstoornissen.

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *