Wat is het resultaat van 20 FNO projecten?

Wat is het resultaat van 20 FNO projecten?

Datum: 26 oktober 2016

fon_zorgenzFonds NutsOhra FNO heeft het online magazine ‘Gezonde Toekomst Dichterbij’ gelanceerd. Het eerste nummer staat in het teken van het in gesprek gaan met gezinnen in achterstandssituaties over gezondheid.

Voor het aanpakken van gezondheidsachterstanden bestaat geen standaardrecept. Elke buurt of wijk vraagt om een eigen benadering. Hoe ga je met bewoners in gesprek over gezondheid? Hoe geef je regie? In dit magazine komen de inzichten, tips, do’s en don’ts van twintig lokale projecten door heel Nederland aan bod.

Neem de tijd om echt te luisteren
In 2015 zijn 20 lokale initiatiefnemers met steun van het FNO een half jaar aan de slag gegaan in hun buurt of wijk om samen met bewoners hun wijk in kaart te brengen. Welke problemen ervaren zij, en welke kansen zijn er om gezondheid te verbeteren? De ervaringen zijn gebundeld in dit magazine. Het bevat bijvoorbeeld de verhalen van vijf projectleiders. Wat opvalt in de verhalen: neem de tijd om echt te luisteren en echt in gesprek te gaan.

fon_zorgenzVerder staan er in het FNO magazine concrete handvatten hoe je een goede wijkscan maakt, of hoe je sleutelfiguren in een buurt kunt inzetten. Belangrijke lessen: maak waar wat je belooft en hou bewoners betrokken bij het vervolg. Ga hier naar het online FNO magazine.

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *