Integraal zorgnetwerk bij THOON voor kwetsbare ouderen

Integraal zorgnetwerk bij THOON voor kwetsbare ouderen

Datum: 24 november 2016

thoon_ouderenzorg_zorgenz“Met de Module Ouderenzorg is snel contact mogelijk met verschillende zorgverleners. Op deze manier zorg je ervoor dat ouderen langer in huis kunnen wonen ondanks dat zij hulpbehoevend zijn”, vertelt Ilse Dierselhuis, wijkverpleegkundige bij Maartje Hengelo. “Sinds het gebruik van de module door de huisartsen van THOON is er al veel verbeterd in de samenwerking en daarmee de zorg voor de patiënt”, vult Erwin Wessendorp aan, wijkverpleegkundige bij de Posten in Enschede.

Het zijn enkele ervaringen nadat de huisartsen van de zorggroep THOON hebben gekozen voor de Module Ouderenzorg en de patiënten app e-Vita. Hierdoor kunnen kwetsbare ouderen profiteren van een integraal zorgnetwerk in Twente. THOON behoort met een populatie van ruim 55.000 chronische patiënten tot één van de grootste zorggroepen van Nederland. Vanuit het regionaal e-health platform van VitalHealth is nu het multidisciplinaire zorgnetwerk rondom de patiënt ge-optimaliseerd en gedigitaliseerd. De communicatie rondom de patiënt verbetert en de geleverde zorg wordt nog meer persoonsgericht.

Sneller in contact
Met behulp van deze uitbreiding kunnen hulpverleners eenvoudiger en sneller met elkaar en met de patiënt in contact komen om de zorg voor de kwetsbare oudere af te stemmen. De screening op kwetsbaarheid, het correct vastleggen van informatie in het zorgplan en de communicatie tussen de zorgdisciplines en de patiënt verbeteren. De patiënt en op korte termijn de mantelzorger, maken gebruik van e-Vita, een zelfzorg app die in samenwerking met patiënten is ontwikkeld en door patiënten is getest. Ook de communicatie in de wijk tussen de wijkverpleegkundigen en de huisartsenpraktijk wordt hiermee versterkt. “Bij complexe ouderenzorg is communicatie en samenwerking een belangrijke waarde. Het Regionaal eHealth Platform draagt daaraan bij,” bevestigd Frank Jilesen, specialist ouderengeneeskunde bij Trivium Meulenbeltzorg.

Zelfmanagement voor de patiënt
Bij zelfmanagement gaat het erom dat de patiënt actiever betrokken is bij de manier waarop hij zorg ontvangt. e-Vita is intuïtief ingericht en daarmee ook voor de oudere patiënt goed te gebruiken. Patiënt en zorgverlener kunnen gezamenlijk aan het individueel zorgplan werken, afhankelijk van de vaardigheden van de patiënt. Het e-Vita zelfzorgplatform is gepersonaliseerd waardoor de bezoeker op basis van persoonlijke wensen betrouwbare informatie kan selecteren en kan bekijken waar hij interesse in heeft. Meer informatie over VitalHealth en de producten op www.vitalhealthsoftware.nl.

Diensten van THOON
THOON staat voor Twentse Huisartsen Onderneming Oost Nederland en is dé huisartsenonderneming van en voor Twentse huisartsen. THOON ontwikkelt en exploiteert zorggroepen voor haar leden. Centrale doelstelling: voor zoveel mogelijk huisartsen in de regio de deelname aan zorgprogramma’s mogelijk maken.
Daarnaast stelt THOON zich ten doel de positie van de huisarts in de (eerstelijns) gezondheidszorg te versterken. In dit licht ontplooit THOON diverse activiteiten zoals het aanbieden van het werkgeverschap ondersteunend personeel, advies en ondersteuning bij (M&I)projecten, praktijkbeheer, nascholing, samenwerken/onderhandelen met zorgverzekeraars en andere partijen, het aanbieden van administratieve diensten etc. Meer informatie over THOON en het dienstenpakket op: www.thoon.org.

(Foto: Bojan Milinkov/Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *