Innovatieve diagnostiek, snel en dichtbij

Innovatieve diagnostiek, snel en dichtbij

Datum: 1 februari 2017

diagnostiekDe verkenning van een fusie werd in september 2015 ingezet. Inmiddels hebben Star-MDC en SHL-Groep, twee grote partijen in de eerstelijns diagnostiek, de goedkeuring hiervoor van de NZa ontvangen. Deze week is de concentratiemelding ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

In september 2015 kondigden de bestuurders van de organisaties aan te starten met een fusieverkenning, want samenwerken in de zorg wordt steeds belangrijker. Net als het continu zoeken naar nieuwe manieren om te verbeteren. Door samen te werken is er meer slagkracht mogelijk om te investeren in een breder dienstenpakket en innovatie.

Gezamenlijk ondernemingsplan
In juni 2016 werd een volgende mijlpaal bereikt met het opleveren van een gezamenlijk ondernemingsplan. Met de fusie, zoals uitgewerkt in dit plan, vertrouwen de organisaties erop de kwaliteit van diagnostiek in de zorgketen te versnellen en daarmee aan te sluiten bij de wens van onze aanvragers en de verwachting van hun patiënten: innovatieve diagnostiek, snel en dichtbij.

380 locaties bloedafname, 18 diagnostische centra
Star-MDC (Rotterdam) is een stichting die met ruim 500 professionals hoogwaardige medische diagnostiek voor de gezondheidszorg levert in de regio Rijnmond, de Zuid-Hollandse eilanden, Groene Hart en Delftlanden. Patiënten kunnen op verwijzing van zorgverleners voor bloedafname dichtbij huis naar één van ruim 100 locaties. Daarnaast zijn er zes regioposten voor uitgebreid medisch diagnostisch onderzoek. Hier kan men terecht voor onder meer echo’s, ECG’s en fundusfotografie. Als extra service biedt Star-MDC bloedafname bij patiënten thuis.
SHL-Groep (Etten-Leur) is een stichting die met ruim 800 professionals hoogwaardige medische diagnostiek voor de gezondheidszorg levert in Zuidwest Brabant, Tilburg, Zeeland, Haaglanden, Land van Heusden en Altena, Bommelerwaard, regio Gorinchem en Hoekse Waard. Patiënten kunnen op verwijzing van zorgverleners voor bloedafname dichtbij huis naar één van ruim 280 locaties. Daarnaast zijn er 12 SHL diagnostische centra voor uitgebreid medisch diagnostisch onderzoek. Hier kan men terecht voor onder meer echo’s, ECG’s, röntgenonderzoek, fundusfotografie, botdichtheidsmetingen en MRI-onderzoek. Ook verzorgt SHL-Groep bloedafname bij patiënten thuis.

(Foto: SR 52/Shutterstock)

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *