Informatie en advies over patiëntenparticipatie in onderzoek

Informatie en advies over patiëntenparticipatie in onderzoek

Datum: 17 september 2019

Geen onderzoek meer zonder betrokkenheid van patiënten. Terecht: zij zijn degenen om wie het gaat. Patiëntenparticipatie is zinvol in alle soorten onderzoek en in alle fases. Maar: hoe pak je dat op een goede manier aan? Hoe betrek je patiënten op een zinvolle wijze bij een onderzoek? En hoe vind je de juiste ervaringsdeskundigen? De Kickstarter biedt daarover informatie en advies.

Patiëntenparticipatie is essentieel bij alle soorten onderzoek. Van fundamenteel onderzoek tot klinisch of toegepast. En in het hele proces. Bij het bepalen van een onderzoeksagenda, het schrijven van een voorstel, tot het uitvoeren en afronden van een onderzoek.

Alle informatie gebundeld
De Kickstarter biedt informatie en advies over patiëntenparticipatie in onderzoek. De website is ontwikkeld door PGOsupport in samenwerking met verschillende onderzoekers. De site bevat dossiers over relevante thema’s. Ze biedt tal van handvatten om die participatie daadwerkelijk vorm te geven. Met informatie op maat voor alle vragen en situaties van onderzoekers. Of het nu gaat om de basis: vormgeven aan patiëntenparticipatie, of om het verdiepen van de inbreng van patiënten. Of hoe je ervaringsdeskundigen vindt. En: hoe om te gaan met voorwaarden van subsidiegevers? Maar informatie van derden met betrekking tot patiëntenparticipatie komt staan op deze site.

Participatiekompas
De Kickstarter is een onderdeel van een bredere website over patiëntenparticipatie: participatiekompas.nl. Participatiekompas biedt methoden en tools, praktijkvoorbeelden en publicaties over patiëntenparticipatie voor alle betrokken partijen: beleidsmakers, zorgprofessionals en organisaties van patiënten en cliënten.

 

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *