Huisarts in gezondheidscentrum: interessant perspectief

Huisarts in gezondheidscentrum: interessant perspectief

Datum: 24 oktober 2019

gezondheidscentrum_de_driehoek_almere_zorgenzVoor huisartsen is een dienstverband zeker een goede optie, die de moeite van het overwegen waard is. De Stichting Sociaal Fonds Gezondheidscentra (SSFG) heeft de voordelen voor huisartsen op een rij gezet. Op een website worden (aankomende) huisartsen geattendeerd op de pluspunten van een dienstverband in een gezondheidscentrum. 

Bijna afgestudeerde huisartsen staan voor de keuze: gaan voor het waarnemerschap of een eigen praktijk al of niet met collega-huisartsen? Maar: er is nog een andere interessante optie. Een dienstverband bij een gezondheidscentrum biedt namelijk óók een interessant perspectief. Met een fatsoenlijk salaris, reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering, vakantiegeld, doorbetaling bij ziekte en vervanging bij afwezigheid. Zorg voor een eigen, vaste groep patiënten, maar niet de organisatorische verplichtingen daaromheen. Niet verantwoordelijk voor facturen, administratie en belastingen. Vanuit een multidisciplinaire insteek samenwerken met collega-huisartsen en de andere professionals in het centrum. Flexibele uren met een balans tussen werk en privé. Een toereikend budget voor o.a. nascholingen, medische literatuur en hulpmiddelen.

Ruim baan voor het huisartsenvak
Zomaar enkele voordelen en er zijn er nog veel meer. Kortom: ruim baan voor het huisartsenvak. Lees op de website Werkeninhetgezondheidscentrum.nl de ervaringen van huisartsen die in loondienst zijn in een gezondheidscentrum. Zij vertellen over hun motivatie voor de keuze.
Op een interactieve kaart staan de gezondheidscentra die een dienstverband aanbieden. Met enkele klikken verschijnt er meer informatie over het betreffende centrum en de vacatures die er zijn.

Meer lezen
Zie ook het artikel op ZorgenZ: Huisartsen in gezondheidscentra krijgen ruim baan voor hun vak

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *