Impact Amsterdamse bouwplannen op eerstelijnszorg

Impact Amsterdamse bouwplannen op eerstelijnszorg

Datum: 27 mei 2019

Amsterdam groeit explosief en er wordt de komende jaren zeer veel gebouwd. Dat heeft voor de eerstelijnszorg een enorme impact, want het aantal gezondheidscentra en huisartsenpraktijken moet daarmee gelijke tred houden. Dat is een forse opgave, maar het betekent ook een uitdaging voor ondernemende zorgverleners. Om alle partijen gelijke kansen te bieden, is de informatie over alle bouwplannen openbaar. De gemeente heeft in samenwerking met de Elaa en de huisartsenkring Amsterdam (HKA) een dynamische kaart ontwikkeld. 

 

 

De interactieve online kaart geeft inzicht in de ontwikkelingen die van belang zijn voor de eerste lijn op gebiedsniveau. Met bijvoorbeeld het aantal bestaande praktijken in dat gebied, de leeftijd van de huisartsen, de plangebieden en de fasering daarin, enz. Zo kunnen zorgverleners een inschatting maken wat de bouwplannen zijn en waar, wat dit kan betekenen voor druk op de huidige praktijken en in welke gebieden er op termijn praktijken bij moeten komen.

Rol Elaa
Elaa adviseert de gemeente Amsterdam bij het maken van richtlijnen over de beschikbaarheid van eerstelijnszorgvoorzieningen in groeigebieden. Door informatie over nieuwbouwgebieden, de bouwplannen daarbinnen en de projectontwikkelaars digitaal aan te bieden, hebben alle ondernemende zorgprofessionals gelijke kansen.

 

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *