Pilot info geneesmiddelen: huisartsen en apothekers gezocht

Pilot info geneesmiddelen: huisartsen en apothekers gezocht

Datum: 7 januari 2018

Verschillende organisaties communiceren afzonderlijk met zorgverleners over ontwikkelingen rondom geneesmiddelen. Niet erg handig. Daarom is in een pilot gekeken of de informatie beter gezamenlijk kan worden aangeleverd. Voor het vervolg van deze pilot worden apothekers,huisartsen en medisch specialisten gevraagd die belangrijke actuele informatie over geneesmiddelen per e-mail willen ontvangen.

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het Bijwerkingencentrum Lareb verzorgen nu ieder apart over medicatie. Ook vragen zij soms aan fabrikanten om zorgverleners per brief te informeren, bijvoorbeeld over een recall of belangrijke nieuwe risico-informatie. Kortom: zorgprofessionals ontvangen nu van diverse zijde informatie over het zelfde onderwerp. Heel Nederlands, dat wel, maar niet erg handig. CBG, IGJ en Lareb willen deze informatie aan zorgverleners mogelijk op een andere manier gaan aanbieden. Daarvoor heeft het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) in 2017 een pilot begeleid, die nu een vervolg krijgt.

Deelname
Huisartsen, apothekers en medisch specialisten die per e-mail informatie over geneesmiddelen willen ontvangen, worden nadrukkelijk verzocht zich aan te melden voor deze vervolgpilot. De deelnemers aan de pilot ontvangen van maart tot en met augustus 2018 alle belangrijke actuele geneesmiddeleninformatie van CBG, IGJ en Lareb via e-mail. Bij elke e-mail is het mogelijk om feedback te geven. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via aanmeldingpilot@medicijngebruik.nl , met vermelding van hun functie.

Achtergrond pilot
Deze pilot is een initiatief vanuit het samenwerkingsverband dat bestaat uit het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen, het GeneesmiddelenBulletin, het Bijwerkingencentrum Lareb, het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik en Zorginstituut Nederland met als doel de communicatie over geneesmiddelen te optimaliseren. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd werkt mee aan deze pilot. Voldoende deelname is uiteraard noodzakelijk. Alle partijen nodigen huisartsen, apothekers en medisch specialisten van harte uit om mee te werken aan deze pilot !

 

(foto Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *