Huisarts en zorggroepbestuurder Eugen Zuiderwijk nieuw bestuurslid InEen

Huisarts en zorggroepbestuurder Eugen Zuiderwijk nieuw bestuurslid InEen

Datum: 5 april 2019

Eugen Zuiderwijk: “De versnippering van de ICT-markt maakt het voor zorgaanbieders lastig om door de bomen het bos te zien.”

Op 1 april is huisarts en zorgbestuurder Eugen Zuiderwijk toegetreden tot het bestuur van InEen, de vereniging van organisaties in de eerstelijnszorg. Als portefeuillehouder Innovatie wil Zuiderwijk InEen-leden helpen de noodzakelijke vervolgstappen in digitalisering van de eerstelijnszorg te zetten.

Eugen Zuiderwijk heeft een achtergrond als huisarts bij GezondheidCentra Maarssenbroek en is sinds 2014 directeur/bestuurder van KetenzorgNU, de organisatie voor chronische ketenzorg in de regio Noordwest-Utrecht. Hij heeft een uitgesproken interesse voor innovatie, e-health en ICT en was als adviseur en projectleider betrokken bij verschillende projecten op dit gebied. De ervaring en kennis opgedaan in de regio zet Zuiderwijk graag in op landelijk niveau.

Ondersteunen netwerkzorg met technologie
“Ik zie een hoop uitdagingen in het eerstelijnszorgveld. Op het gebied van de O&I-bekostiging, regionalisering van de zorg, maar zeker ook als het gaat om digitalisering van zorg”, aldus Zuiderwijk. “Innovatie en ICT zijn complexe thema’s en de versnippering van de ICT-markt maakt het voor zorgaanbieders lastig om door de bomen het bos te zien. Vanuit een strategische visie kunnen we InEen-leden helpen stappen te maken. De uitdaging waar we als eerstelijnsorganisaties voor staan, is het ondersteunen van netwerkzorg met technologie om zo de zorgverleners te ontzorgen. We hebben te maken met een capaciteitsprobleem en een steeds complexere zorgvraag, die we alleen in samenwerking met andere disciplines kunnen beantwoorden. Tegelijkertijd maken we een transitie door van aanbod gestuurde naar vraaggestuurde zorg en van financiering op input naar financiering op output. Om hieraan goed invulling te kunnen geven, moeten we de eerstelijnszorg innoveren. Dat is mijn persoonlijke uitdaging als bestuurder bij InEen”, besluit hij.

(Foto: InEen)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *