Tips over vaardigheden palliatieve zorg

Tips over vaardigheden palliatieve zorg

Datum: 27 december 2017

Welke houding en vaardigheden heb je nodig in je werk in de palliatieve zorg? Waar kun je op letten? Tijdens het Nationaal Congres Palliatieve Zorg is dat gevraagd aan een aantal deelnemers in hun werk te maken hebben met palliatieve zorg of bekend met deze zorg zijn door een persoonlijke ervaring. Hun antwoorden zijn opgenomen voor een korte film die op You Tube is geplaatst.

Aan het woord zijn: een internist/medisch specialist palliatieve zorg, huisarts, gespecialiseerd verpleegkundige palliatieve zorg, consulent spirituele zorg, opleider oncologie, journalist, een naaste en een verzorgende. Stuk voor stuk gepassioneerde en enthousiaste mensen, die maar wat graag hun ervaringen met palliatieve zorg delen.

Voor nieuwe professionals
De film is samengesteld door Agora. Deze organisatie wil vooral nieuwe professionals in de palliatieve zorg meer bekendmaken met zorg in de laatste levensfase. Juist voor hen komen deze tips van pas, omdat palliatieve zorg toch een andere houding en andere vaardigheden vereist dan “gewone” zorg. In de laatste fase van iemands leven is maar één kans om het goed te doen en daarvoor moet alle kennis en kunde worden ingezet.

Leer ook meer over palliatieve zorg in de 3,5 minuten durende film Wat is de waarde van palliatieve zorg?

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *