Heb oog voor mensen met verward gedrag

Heb oog voor mensen met verward gedrag

Datum: 7 september 2018

Het Schakelteam Personen Verward Gedrag heeft als opdracht om tot 1 oktober 2018 te stimuleren dat in alle regio’s en gemeenten er een goed werkende aanpak is voor personen met verward gedrag. Met de einddatum in zicht doen prominente Nederlanders een oproep om meer oog te hebben voor mensen met verward gedrag. Daarmee hoopt het Schakelteam de bewustwording op gang brengen.

Het manifest is een oproep om elkaar meer de helpende hand te bieden. Voorzitter van het Schakelteam Onno Hoes: “De maatschappij is verhard. De aandacht die we ‘vroeger’ als mensen voor elkaar hadden, is vervangen door instituten en regels die precies weten welke standaardoplossing het beste is. Maar mensen die niet in een standaardhokje passen en hun eigen boontjes niet meer kunnen doppen, hebben juist die menselijke aandacht nodig. Als we meer echte aandacht voor elkaar hebben, dan zien we sneller dat het met iemand niet goed gaat en kunnen we incidenten voorkomen”.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
Zorg begint bij onszelf, aldus Onno Hoes. “We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor elkaar. Alle betrokkenen; buren, familie, en professionals van GGD tot politie en van woningcorporatie tot gemeenteloket, moeten over hun eigen (loket)grenzen heen kijken en de menselijke maat durven inbrengen.” Uiteraard moet altijd een beroep mogelijk zijn op ondersteuning en zorg, dat staat buiten kijf. Het Schakelteam pleit daarom voor een landelijk 24/7 meldpunt.
De resultaten van de samenwerking presenteert het Schakelteam op haar slotcongres op 27 september a.s.

Poster
Kijk op manifestoogvoorelkaar.nl en lees meer over de betrokkenheid van de ondertekenaars. Sta je achter dit gedachtegoed, dan is het verzoek om de site te delen op facebook en/of de poster te downloaden

Zie ook het artikel op ZorgenZ: Meer aandacht in de eerste lijn voor personen met verward gedrag. 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *