Healthcare Potentials opleidingsprogramma gaat van start

Healthcare Potentials opleidingsprogramma gaat van start

Datum: 17 april 2019

De klankbordgroep en de programmaleiding van het opleidingsprogramma (vlnr) Wim Schellekens, John Hoenen (Reos), Ineke van der Zande, Maarten Janssen (ECZ), Janneke Belo, Jan Kroes (Zorg en Zekerheid), Sonia Jennings (ECZ), Clemens Ham en Marijke ’t Hart.

Het ‘Healthcare Potentials’ opleidingsprogramma, bedoeld voor toekomstige zorgbestuurders, gaat in oktober aanstaande van start. Het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur heeft een boeiend programma samengesteld voor regionaal en bestuurlijk talent uit de eerste lijn. Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden. Selectie van deelnemers vindt plaats door het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

Zorgvraagstukken zijn vaak zo complex dat traditionele oplossingen niet meer volstaan. Dat vraagt om bestuurders die over de grenzen van de eigen organisatie durven te kijken en met elkaar samen willen en kunnen werken aan innovatieve oplossingen. Daarom is op initiatief van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en Reos het Healthcare Potentias’ opleidingsprogramma ontwikkeld. Het brengt enthousiaste professionals in de regio samen, zodat zij elkaar nu en in de toekomst weten te vinden.

Samenwerken
“We zien als zorgverzekeraar dat de eerstelijnszorg voortdurend verandert”, zegt Jan Kroes, divisiemanager Zorg bij Zorg en Zekerheid. “Huisartsen maar ook fysiotherapeuten en wijkverpleegkundigen slaan steeds vaker de handen ineen, bijvoorbeeld binnen een gezondheidscentrum of ander samenwerkingsverband. Goed nieuws voor patiënten, want het is prettig om alle zorg op één plek dicht bij huis beschikbaar te hebben. Het betekent echter ook dat de zorg voor steeds complexere vraagstukken komt te staan. Hoe krijgen mensen de juiste zorg op de juiste plek? Healthcare Potentials wil toekomstige zorgbestuurders helpen een vernieuwend antwoord op deze vraagstukken te geven.”

Regionaal karakter
Reos-directeur en bestuurder Hekon Pasman a.i. vult aan: “Het kleinschalige programma duurt acht maanden en heeft maximaal 18 deelnemers. Het combineert bestuurlijke en bedrijfskundige kennis van de gezondheidszorg met focus op persoonlijk leiderschap. Een belangrijk element is het regionale karakter. Deelnemers bouwen samen aan een sterk netwerk van mensen die elkaar kennen en vertrouwen. Samen kunnen zij concrete stappen zetten tot verbetering van de zorg in de regio. Potentiële zorgbestuurders die werkzaam zijn in zorgsector of de gemeente kunnen zich vanaf vandaag aanmelden bij Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.”

De programmaleiding is in handen van Maarten Janssen en Sonia Jennings. Maarten Janssen is één van de programmamanagers van de Master of Health Business Administration van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Als onderzoeker houdt hij zich vooral bezig met innovatievragen in de zorg. Sonia Jennings is een ervaren (interim) bestuurder, ontwikkel- en verandermanager in de eerstelijnszorg. Daarnaast is zij trainer en docent bij de LHV, mediator en coach.

Meer informatie over het opleidingsprogramma en de inschrijving is te vinden op de website van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *