Groei aantal verzekerden bij kleine zorgverzekeraars

Groei aantal verzekerden bij kleine zorgverzekeraars

Datum: 25 oktober 2018

Kleine zorgverzekeraars trekken de laatste jaren steeds meer klanten naar zich toe. Dat blijkt uit cijfers van Vektis Intelligence. Het relatieve marktaandeel van de kleinere verzekeraars is sinds 2014 met 25 procent gegroeid. Desalniettemin gaan de vier ‘grote’ zorgverzekeraars nog altijd aan kop. Het marktaandeel van deze verzekeringsmaatschappijen bedraagt nu 86,5 procent.

Zilveren Kruis blijft de grootste speler met ruim 5 miljoen klanten. Daarna volgen VGZ (3,8 miljoen klanten), CZ (3,6 miljoen klanten) en Menzis (2,2 miljoen klanten). De zes kleine verzekeraars zijn goed voor gezamenlijk 2,3 miljoen klanten.

Kleine zorgverzekeraars weten zich te onderscheiden
Volgens Koen Kuijper, woordvoerder van Zorgwijzer, zijn er goede redenen waarom de kleine verzekeraars de laatste jaren ‘groter’ zijn geworden: “Allereerst is er vorig jaar een nieuwe, kleine zorgverzekeraar bijgekomen. IptiQ, onderdeel van een Zwitsers concern, nam een groot aantal klanten over van risicodrager VGZ. Daarnaast weten de meeste kleine zorgverzekeraars zich uitstekend te onderscheiden, bijvoorbeeld op het gebied van klantenservice en aanvullende zorg. Dat blijkt wel uit de beoordelingen op onze website. Ik verwacht dan ook dat de kleine verzekeraars nog ‘populairder’ gaan worden.”

2019
De verwachting is dat volgend jaar de premie van de zorgverzekering gaat stijgen bij de meeste verzekeraars. DSW heeft al bekendgemaakt dat klanten volgend jaar minimaal 4,50 euro per maand meer gaan betalen voor de basisverzekering. Dit is vaak een goede leidraad voor de overige verzekeraars.
Het verplicht eigen risico blijft overigens wel gelijk op 385 euro. Dit is tijdens de afgelopen regeringsonderhandelingen al afgesproken.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *