Denk mee met ‘Gezond ouder worden’

Denk mee met ‘Gezond ouder worden’

Datum: 7 oktober 2016

gezond_ouder_worden_zorgenDIGITALE RAADPLEGING – ZonMw wil voeding geven aan een hernieuwd, integraal en nationaal vorm te geven levensloopbeleid voor Nederland, gericht op Gezond ouder worden. Hiervoor zijn tekstvoorstellen op 6 oktober gepubliceerd. In een digitale raadpleging vraagt ZonMw aan zorgverleners om mee te denken. Dat kan tot 17 oktober 10.00 uur.

Welke thema’s rond gezond ouder worden vinden zorgverleners belangrijk? Welke onderzoeksvragen zijn er? En wat is er al bekend? De afgelopen weken heeft een aantal experts de praktijk, het onderzoek, het onderwijs en het beleid voor gezond ouder worden in hun regio in beeld gebracht. Hun input heeft ZonMw gebundeld tot enkele tekstvoorstellen ‘Gezond ouder worden’: een overzicht van projecten, beleid, goede voorbeelden en de wetenschappelijk stand van zaken (op hoofdlijnen).

Digitale vragenlijst met kennisvragen
ZonMw heeft de tekstvoorstellen ‘Gezond ouder worden’ donderdag 6 oktober gepubliceerd en ontvangt graag aanvullingen op deze voorstellen in de vorm van kennisvragen. Hiervoor is een digitale vragenlijst opgesteld. Daar kunnen zorgverleners hun invloed aanwenden. Dan gaat het om digitaal aanvullingen te geven in de domeinen:
– Kwaliteit van leven en gezondheid in het licht van ouder worden.
– Economische en sociale productie met het stijgen van de jaren.
– Beleid en infrastructuur met betrekking tot veroudering.
– Duurzaamheid van het zorg- en welzijnssysteem en bijbehorende voorzieningen.

Op weg naar de agenda
De tekstvoorstellen leiden tot de conceptagenda ‘Gezond ouder worden’. Deze agenda en de aanvullende kennisvragen worden in een geselecteerd gezelschap besproken tijdens een consultatiebijeenkomst op 4 november 2016. Het doel van deze bijeenkomst is om een plan van aanpak te ontwikkelen met een breed draagvlak voor de agenda ‘Gezond ouder worden’.

Ga hier naar de digitale raadpleging Gezond ouder worden van ZonMw.

(foto: Simkoe/Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *