Gesprekskaarten ter ondersteuning van een consult

Gesprekskaarten ter ondersteuning van een consult

Datum: 7 november 2019

Sommige patiënten vinden het lastig de juiste vraag te stellen of te benoemen waar ze op dat moment mee zitten. Gesprekskaarten kunnen in dat geval uitkomst bieden. Onlangs is een nieuwe set gesprekskaarten ontwikkeld. Deze bevat afbeeldingen met verschillende thema’s zoals: voeding, beweging of stress. Ze helpen de patiënt om makkelijker met de professional in gesprek te komen. Vooral patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden kunnen hier baat bij hebben.

Deze gesprekskaart is voor iedereen die op het consult komt. Het ondersteunt de professional in het gesprek met de patiënt. Sommige patiënten vinden het nu eenmaal lastig om precies te vertellen of te vragen waar ze op dat moment mee zitten.

Zelfmanagmentondersteuning
De gesprekskaart hoort bij de vernieuwde handreiking ‘Aandacht voor zelfmanagement én gezondheidsvaardigheden’. Deze handreiking helpt gezondheidscentra en huisartsenpraktijken op weg bij het ondersteunen van zelfmanagement van mensen die minder gezondheidsvaardig zijn. Lees de beschrijving van de zeven stappen om te komen tot passende zelfmanagementondersteuning.

De gesprekskaarten zijn kosteloos. Klik hier om de nieuwe set gesprekskaart te downloaden. Er staan ook een aantal tips hoe u deze het beste kunt gebruiken.

Maak zelf een gesprekskaart
Ontbreekt er een onderwerp, dat vaak aan de orde komt in de eigen praktijk? Met een word-versie is het mogelijk zelf een gesprekskaart te maken. Klik op de afbeeldingen, vergroot, verklein en versleep deze om te komen tot een geschikt ontwerp. Maak uw eigen gesprekskaart.

De nieuwe set gesprekskaarten is ontwikkeld door Vilans in samenwerking met eerstelijnszorgverleners, St. ABC, GGD Gelderland-Zuid en Pharos 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *