Gerry de Valk zoekt inspirerende voorbeelden

Gerry de Valk zoekt inspirerende voorbeelden

Datum: 1 maart 2015

inspirerende_voorbeeld_zorgenzCOLUMN MET EEN OPROEP – Ik kom haar tegen in de supermarkt. We hebben elkaar al een tijd niet meer gezien en gesproken. Ooit was ze bij mij in loondienst, nu heeft ze haar eigen dieetpraktijk. Ze vertelt enthousiast over alles wat ze doet en onderneemt.

“Dat voor mezelf beginnen, had ik veel eerder moeten doen”, zegt ze, “maar wat ik lastig vind, is om cliënten te krijgen die niet alleen willen afnemen wat door de verzekeraar wordt vergoed. Ik vind dat zo onbevredigend soms, dat mensen eigenlijk nog niet klaar zijn maar toch stoppen omdat de verzekeraar niet meer wil betalen.”

Ze vertelt dat ze dit wil omdat ze graag onafhankelijk van de verzekeraar omzet wil in haar praktijk. Aan de ene kant omdat ze ziet dat er steeds minder geld is voor het vergoeden van zorgkosten, maar ook omdat de verzekeraar steeds meer eisen stelt. Eigenlijk gaat het haar gewoon om het spreiden van risico’s.

Het was zo’n gesprek dat bleef rondzingen in mijn hoofd. Want zij zal heus niet de enige zijn die met dit probleem worstelt. Hoe doen anderen dat eigenlijk? Ik ben daarom op zoek gegaan naar inspirerende voorbeelden van medici, paramedici en andere zorgprofessionals die het wel lukt om binnen hun praktijk een succesvolle combinatie te maken van verschillende omzetstromen. Zorgverleners die zich niet alleen afhankelijk willen voelen van de verzekeraar en het beleid van de overheid.

Inmiddels heb ik al een aantal voorbeelden verzameld. Maar ik kan er nog meer gebruiken. Want ik wil er een mooie – gratis – inspiratiebundel van maken die anderen weer kan helpen bij het verder laten groeien en uitbouwen van hun praktijk. Hoe mooi zou het zijn als dit lukt?

Daarom een oproep aan iedereen die zich aangesproken voelt en die niet bang is om zijn of haar succesverhaal, groot of klein, te delen met anderen: stuur mij een mail. Ga naar www.leefstijlnetwerk.nl/voorbeelden-gezocht.nl.

Ik kijk uit naar onze kennismaking!

Gerry_de_Valk_ZorgenzGerry de Valk is ondernemer en interim manager in de zorg. Ze brengt mensen in beweging, is gedreven en creatief. Combineert ervaring in de uitzendbranche en de zorg. Denkt in kansen, zoekt naar oplossingen en verloochent haar Drentse afkomst met een Friese twist niet. Ze leidt het Leefstijlnetwerk.nl, dat klant en professional dichter bij elkaar brengt. Reageren? Stuur een mail naar gerrydevalk@leefstijlnetwerk.nl (of via LinkedIn).

 

(Foto: Kart31/Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

1 Comment

  1. Ik wil jullie adviseren om contact op te nemen met de mensen van de contractvrije paramedici (zie http://www.paramedicicontractvrij.nl/). De initiatiefnemers Corenne Boeve en Eveline Bosselaar, werken toe naar een platform voor paramedici die zonder contract hun praktijk voeren. Ze hebben al meerdere netwerkavonden georganiseerd voor deze doelgroep en erg succesvol!

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *