Gelderse streken: Van ketenzorg naar regiozorg

Gelderse streken: Van ketenzorg naar regiozorg

Datum: 12 oktober 2015

gelderse_streken_invitational_conference_zorgenzREGIONALE ZORGAGENDA – In de regio’s Arnhem e.o., Gelderse Vallei en Gelders Rivierenland gaan inwoners, zorgaanbieders, de gemeenten en zorgverzekeraar Menzis gezamenlijk werken aan goede en betaalbare zorg in de regio. Dat is de uitkomst van een bijeenkomst over regiozorg die werd georganiseerd door Caransscoop, Stichting OOGG en Menzis.

Om de zorg goed, betaalbaar en dichtbij de inwoner te houden staat Nederland voor de uitdaging om de zorg anders in te richten. Dat kan alleen maar regionaal en met zijn allen, vinden ze in de regio’s Arnhem e.o., Gelderse Vallei en Gelders Rivierenland. Want elke regio is anders. In de inspirerende omgeving van Ouwehands Dierenpark hebben ruim 150 burgers, zorgaanbieders en zorgverzekeraar Menzis en gemeenten tijdens een bijeenkomst in september gewerkt aan het opstellen van een regionale zorgagenda.

Veranderen kun je niet alleen
Ter voorbereiding op de conferentie hebben de ROS’en Caransscoop en Stichting OOGG de ambities, urgenties en belangen van partijen in de regio´s in kaart gebracht. Er zijn duidelijke verschillen in cultuur, de wijze waarop de zorg is georganiseerd en de mate waarin zorgaanbieders al samenwerken. Alle partijen gaven aan gezamenlijk te willen werken aan een lange termijnvisie op de zorg in de regio. Ook zien ze het belang om gezamenlijk op te trekken om de zorg anders in te richten. Belangrijke onderwerpen voor de regio’s zijn zorg op de juiste plek, ouderenzorg, GGZ, diagnostiek en eerstelijns bedden.

Verslag voor drie regio’s
Op een Invitational Conference is de eerste stap gezet om te komen tot een gezamenlijke regionale zorgagenda voor de drie regio’s in het zorggebied. De ideeën zijn samengevat in het verslag ‘Perspectieven op de Regionale Zorgagenda Arnhem e.o.(1) , Gelderse Vallei(2) en Gelders Rivierenland(3).’ Daarnaast is een sfeerimpressie gemaakt van de bijeenkomst over regiozorg in de vorm van een korte film. Het gaat om een regionale cultuuromslag die niet vrijblijvend is en vraagt om een gezamenlijke verantwoordelijkheid. De bijeenkomst heeft, naast al bestaande initiatieven, een mooie impuls gegeven voor de volgende stap: samen aan de slag.

verslag_invitational_conference_gelderland_zorgenzDe Regionale Zorgagenda is een initiatief van Menzis. Vragen? Bel Marie-Louise Mulder-Marcuse of Henk-Jan de Winter bij Caransscoop: 055 – 505 86 10.
Het Verslag Invitational Conference is hier te downloaden.

 

 

regionale_zorgagenda_gelderlandBekijk ook de sfeerimpressie.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *