Geld voor aanpak personeelstekort

Geld voor aanpak personeelstekort

Datum: 21 november 2017

Het personeelstekort in zorg en welzijn neemt onderhand dramatische vormen aan. Daarom maakt het Kabinet nog dit jaar 30 miljoen euro vrij. Dit bedrag maakt onderdeel uit van de investering van 320 miljoen euro in deze kabinetsperiode, bedoeld voor onder meer nieuwe instroom en scholing van medewerkers in de zorg. Werkgevers kunnen tussen 21 november en 5 december een opleidingsproject indienen.

Contactpersonen voor de opleidingsprojecten met de werkgevers zijn 14 regionale werkgeversorganisaties die zijn aangesloten bij RegioPlus. Let op: werkgevers kunnen tussen 21 november en 5 december een opleidingsproject indienen via www.sectorplanplus.nl.

SectorplanPlus is specifiek op zoek naar werkgevers met ideeën om zorgverleners binnen hun organisatie op de juiste plek te krijgen en te houden. Dit kan door om- en bijscholing van medewerkers, maar ook plannen voor innovatieve manieren van werken zijn welkom. Het gaat om alle werkgevers in zorg en welzijn, zoals de verpleeghuizen, ziekenhuizen, thuiszorg, huisartsen of ambulancediensten.

Alle hens aan dek
De aanpak met gekwalificeerde scholing betekent een impuls voor opleidingsprojecten die gericht zijn op nieuwe instroom, behoud van medewerkers en omscholing binnen de organisatie. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid: “Het is alle hens aan dek. Tot 2025 hebben we ongeveer 100.000 tot 125.000 nieuwe medewerkers in de zorg nodig. Samen met werkgevers en werknemers moeten we daarom fors aan de slag met gerichte plannen om personeel te behouden, aan te nemen en op te leiden.”

Subsidieregeling SectorplanPlus
Subsidie van SectorplanPlus zal in de periode van 2017-2021 via de bij RegioPlus aangesloten regionale werkgeversorganisaties in verschillende tranches beschikbaar komen voor werkgevers in zorg en welzijn. Voor SectorplanPlus heeft het ministerie van Volksgezondheid 320 miljoen gereserveerd, waarvan het grootste deel is geoormerkt voor de verpleeghuissector. De rest van de middelen is voor de overige sectoren in zorg en welzijn. SectorplanPlus is een subsidieregeling, gebaseerd op cofinanciering. De verwachting is dat met deze maatregelen zo´n 170.000 professionals in zorg en welzijn extra worden ondersteund.

(foto Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *