Geboortezorg: kijk naar regionale voorbeelden

Geboortezorg: kijk naar regionale voorbeelden

Datum: 26 mei 2016

edith_schippers_zorgenzNa haar oproep ‘breng rust in de sector, sla de handen ineen’, voerde minister Edith Schippers (VWS) gisteren overleg met de groeperingen in de geboortezorg. Zij vindt het ‘onwenselijk’ dat het deze zorgprofessionals niet lukt om het eens te worden over de beste zorg voor zwangere vrouwen.

Ze waren dus op het matje geroepen: de KNOV (verloskundigen), de NVOG (gynaecologen), de NKV (kinderartsen), de NVZ (ziekenhuizen), ZN (zorgverzekeraars), de NPCF (patiënten) en het College Perinatale Zorg (CPZ). Er is in Den Haag overleg gevoerd over de onderlinge samenwerking en de verklaring na afloop luidt als volgt.

Verklaring
Partijen zijn het erover eens dat er de afgelopen jaren in de praktijk al veel verbeteringen zijn bereikt in de geboortezorg en dat er nog verdere verbetering mogelijk is.
Partijen zijn het er ook over eens dat er in de praktijk heel veel goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen partijen in de geboortezorg en dat deze een bron van inspiratie zijn.
Partijen hebben daarom vandaag besloten om:
1. in te zetten op herstel van onderling vertrouwen tussen de beroepsverenigingen, onder andere door de organisatie van het gezamenlijke overleg in het CPZ te herijken;
2. ervoor te zorgen dat de goede regionale praktijkvoorbeelden vervolgstappen kunnen zetten ten behoeve van verdere verbetering van de zorg voor moeder en kind en;
3. een hernieuwde gezamenlijke agenda op te stellen om de geboortezorg in Nederland verder te verbeteren.

(foto: VWS)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *