Friese huisartsen zoeken collega’s via campagne

Friese huisartsen zoeken collega’s via campagne

Datum: 12 april 2018

Zittende huisartsen in de provincie Friesland hebben steeds vaker moeite opvolging te krijgen voor hun praktijk. De Friese Huisartsen Vereniging luidt de noodklok. Ook de provincie maakt zich zorgen over de beschikbaarheid en spreiding van de huisartsenzorg. De campagne ‘11huisartsen’ die twee jaar gaat lopen en elf huisartsen per jaar moet opleveren, moet het tij keren. Zelf hulp bij het leren van de taal wordt aangeboden.

Veel zittende huisartsen bereiken binnen nu en een paar jaar hun pensioenleeftijd of willen hun praktijk beëindigen. Het blijkt echter lastig om een opvolger te vinden. Friesland staat nog niet genoeg op het netvlies van de aankomende huisarts die zijn opleiding net heeft afgerond. Daar zijn verschillende redenen voor. Zo speelt het perspectief op een baan voor partners een rol of het vinden van een geschikte praktijk. De wensen van starters sluiten niet altijd aan bij het aanbod van stoppende huisartsen.

Veel mogelijkheden voor aankomende huisartsen en hun gezinnen
Twee jaar lang gaat Friesland op zoek naar nieuwe huisartsen. Elf per jaar om precies te zijn. Met de campagne wil de Friese Huisartsen Vereniging samen met de provincie huisartsen warm krijgen voor Friesland. De focus ligt niet zozeer op al het moois dat Friesland heeft, maar vooral op de vele mogelijkheden voor aankomende huisartsen en hun gezinnen. Arbeidskansen voor partners, verschillende praktijkvormen, advies bij vestiging en hulp bij het leren van de Friese taal, allemaal komen ze aan bod.

Platform dat hulp biedt
De 11huisartsen campagne gaat twee jaar lopen en duurt tot eind december 2019. Er is een platform in het leven geroepen dat hulp biedt bij de taal, het vinden van een baan voor de partner van de huisarts en de financiering.

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *