Foodvalley aan de slag met Preventieakkoord

Foodvalley aan de slag met Preventieakkoord

Datum: 11 januari 2019

Ede, Wageningen, Veenendaal, Rhenen, Barneveld, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel vormen gezamenlijk de regio Foodvalley. Zorgpartijen uit deze regio geven gezamenlijk invulling aan het Nationale Preventieakkoord voor deze acht gemeenten. Samen zetten zij in op gezonde voeding en preventie om zo de gezondheid van inwoners uit de regio te bevorderen. Het is de eerste regionale samenwerking in navolging van het Nationaal Preventieakkoord.

De partijen zijn: Huisartsen Gelderse Vallei, ziekenhuis Gelderse Vallei, Rabobank, Alliantie Voeding in de Zorg, Wageningen University & Research, Christelijke Hogeschool Ede, regio Foodvalley en Menzis. Met gezamenlijke inzet willen zij met name overgewicht tegengaan.

Aandacht voor preventie en gezonde leefstijl
Ze gaan succesvolle initiatieven te delen, nieuwe interventies ontwikkelen en de samenwerking met andere partners versterken. Ronald Hendrikse, Raad van Bestuur Huisartsen Gelderse Vallei: “Deze regionale coalitie brengt meer aandacht voor preventie en gezonde leefstijl van onze inwoners. Als huisartsen hopen we hiermee te voorkomen dat mensen afhankelijk worden van medische behandelingen.”

Verbeteren leefomgeving
Naast de directe impact die gezonde voeding en beweging heeft op het terugdringen van overgewicht, richt deze samenwerking zich op het verbeteren van de leefomgeving. Zo wil men mensen uit de bijstand met gezondheidsachterstand een programma bieden om te komen tot een gezondere leefstijl.

 

Foto: Els Jacobi

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *