Fonds NutsOhra: nieuwe call Meer Veerkracht, Langer Thuis

Fonds NutsOhra: nieuwe call Meer Veerkracht, Langer Thuis

Datum: 2 maart 2016

meer_veerkracht_langer_thuis_fonds_nutsohra_zorgenzOp 15 maart opent de vierde call van het programma Meer Veerkracht, Langer Thuis van Fonds NutsOhra. Het gaat om projectideeën waarmee alleenstaande ouderen met een beperking in staat zijn om zo lang mogelijk zelfstandig en op een prettige manier thuis te wonen.

Deze call is gericht op verspreidingsprojecten waarbij effectieve valpreventie- en beweeginterventies en succesvolle diensten en interventies voor sociale binding en activiteiten in Nederland, breder beschikbaar worden. Hiernaast zoekt Fonds NutsOhra in deze call naar projecten die gericht zijn op het bevorderen van het gebruik van technologische hulpmiddelen voor Meedoen en Bewegen. De calltekst van deze vierde call voor verspreiding en technologie is te downloaden op de website van Fonds NutsOhra.
www.fondsnutsohra.nl

Aan de slag met een projectidee
Om aanvragers op weg te helpen met een projectidee, organiseert Fonds NutsOhra diverse bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten helpen om de kwaliteit van een projectaanvraag te verhogen. Deelname is niet verplicht en geeft geen garantie op een projectsubsidie. Dit is het overzicht van de bijeenkomsten:
– Bijeenkomst 1: de inspiratiebijeenkomst
Wel een goed idee, maar nog wat inspiratie nodig om dit verder uit werken tot een concrete projectaanvraag? Fonds NutsOhare helpt met ondersteuning en inspiratie. De mensen met ideeën gaan met elkaar en met ouderen aan de slag. De data zijn 22 maart in Rotterdam, 23 maart in Nijmegen/Arnhem en 30 maart in Zwolle.
– Bijeenkomst 2: de pitch- en projectplandag
Wie een verder uitgewerkt projectidee heeft, kan zich inschrijven voor de pitch- en projectplandag op woensdag 13 april. Op deze dag geeft een aanstaande aanvrager een korte pitch voor een panel. Er volgt feedback en het is mogelijk om samen met andere deelnemers te sleutelen aan het projectplan. Zo kan het projectidee pakkend op papier komen te staan en zo goed mogelijk aansluiten bij de voorwaarden van Meer Veerkracht, Langer Thuis.
– Bijeenkomst 3: Workshop Begroting
Het is niet altijd even makkelijk om een goede begroting voor een project op te stellen. De workshop Begroting helpt om die begroting in aansluiting op de subsidievoorwaarden van Fonds NutsOhra te maken. De workshop vindt plaats op 20 april bij Fonds NutsOhra in Amsterdam.

Vragen? Neem contact op met Hanneke Marcelis, programmasecretaris Meer Veerkracht, Langer Thuis: [email protected], 020-5944920 of 06-82689022.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *