Filmpje geeft uitleg over OPEN

Filmpje geeft uitleg over OPEN

Datum: 4 oktober 2019

Per 1 juli 2020 moeten alle zorgverleners van Nederland patiënten elektronisch inzage bieden in hun medische gegevens. Dat gebeurt via OPEN, het programma dat huisartsen ondersteunt. OPEN staat voor Ontsluiten van Patiëntengegevens uit de Eerstelijnszorg in Nederland. Er is nu een filmpje gemaakt met uitleg voor huisartsen.  

De gedachte is dat patiënten beter samen met hun huisarts beslissingen kunnen nemen over passende zorg als ze inzage hebben in hun gegevens en zo beter geïnformeerd zijn. De meeste huisartsen zullen ondersteuning nodig hebben als ze het mogelijk willen maken dat hun patiënten die inzage krijgen. Het filmpje laat zien wat OPEN voor een huisarts kan betekenen.

Extra tarief declareren
Via de huisartsenorganisatie in hun regio kunnen de huisartsen ondersteuning krijgen. Ze hebben geen omkijken naar aanpassingen in hun Huisartseninformatiesysteem. Er is scholing op maat en voorlichtingsmateriaal voor patiënten. Huisartsen die meedoen, kunnen eenmalig een extra tarief declareren voor het realiseren van online inzage geven.

Kijk ook op open-eerstelijn.nl/huisarts

Lees ook het artikel op ZorgenZ: VWS verstrekt 75 miljoen voor digitale inzage bij huisarts

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *