Film ‘Als je niet meer beter wordt’

Film ‘Als je niet meer beter wordt’

Datum: 20 juni 2018

Elaa, Huisartsenkring Amsterdam/Almere en patiënten vinden het belangrijk om bewustwording en discussie op gang te brengen over het proces rondom langdurig palliatieve patiënten. Ze hebben daarom een film gemaakt.

Deze film laat de situatie zien van twee palliatieve patiënten. Ze vertellen wat ze hebben ervaren, wat ze zouden willen verbeteren en geven aan hoe ze dit zien. Ook heeft de huisarts een rol in de film als vriendin van één van de patiënten, niet in de rol van haar huisarts. Zij neemt de ervaringen wel mee naar haar praktijk. Deze film is het vertrekpunt om het gesprek op gang te krijgen over de verbetering van de zorg voor palliatieve patiënten.

Groepsdiscussie
Om dit zinvol te laten verlopen is het de bedoeling dat de film groepsgewijs wordt bekeken, zodat er een vruchtbare discussie ontstaat. Hiervoor is een vragenlijst ontwikkeld met daarop vragen, die zowel voordat de film bekeken wordt als na afloop dient te worden ingevuld.

Tot slot is het voor Elaa van belang dat na afloop van de film ook de evaluatie wordt ingevuld. Met deze input wil Elaa ‘het veld’ in deze discussie meenemen.

Om als zorgverlener de film gratis te kunnen bekijken klik hier.

(Foto: trailer van de film)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *