Ervaar alle methodieken in de carrousel van het Triple Aim Congres

Ervaar alle methodieken in de carrousel van het Triple Aim Congres

Datum: 27 februari 2017

triple_aim_zorgenzOp 20 juni a.s. gaat het over de verschillende methodieken om Triple Aim daadwerkelijk te realiseren. ’s Morgens drie en ’s middags drie interactieve sessies zullen de deelnemers tijdens het door het Jan van Es Instituut georganiseerd Triple Aim Congres, uitrusten om de drie doelen in de eigen regio vorm te geven en te realiseren.

Niet één doel, maar drie doelen tegelijk nastreven. Dat is wat volgens de aanpak van Triple Aim noodzakelijk is om vooruitgang te boeken in het huidige zorglandschap. In Nederland wordt in verschillende regio’s door individuen en organisaties reeds een aantal jaar gewerkt volgens deze aanpak, waarbij Triple Aim wordt nagestreefd. Maar welke methodieken heb je nou daadwerkelijk nodig om de doelen te realiseren? Op deze vraag wordt tijdens dit congres naar het antwoord gezocht.

Zes werksessies
Er zijn geen plenaire sprekers, de nadruk ligt op het zelf actief participeren in de carrousel van zes werksessies. Tijdens de uitgebreide lunch is er alle ruimte om ervaringen te bespreken. In steeds dezelfde samenstelling gaan de groepen in op:
-1- De behoefte van de mens achterhalen
-2- Risico’s in populaties stratificeren
-3- Organiseren van regionale governance
-4- Het meten van Triple Aim
-5- Keuze van interventies
-6- Bekostigen van Triple Aim

Reserveer de datum van 20 juni
Het congres wordt afgesloten met een netwerkborrel. De locatie is Places to Work in Almere. Voor huisartsen is accreditatie toegekend. Voor andere beroepsgroepen kan na overleg accreditatie worden aangevraagd. Het Jan van Es Instituut is geaccrediteerd door het CRKBO. Reserveer nu een plaats op dit congres via de inschrijving.

ROS-adviseurs specialiseren zich in Triple Aim
Dat het JVEI gespecialiseerd is in Triple Aim blijkt ook uit de intensieve en unieke scholing die ROS-adviseurs het afgelopen jaar hebben gevolgd. Deze Triple Aim-adviseurs vormen nu een netwerk met verschillende competenties om populatiegerichte initiatieven in de regio’s te implementeren. Deze adviseurs zijn geschoold in kennis, toepassingen, programmering en managementvaardigheden om populatiegerichte initiatieven te begeleiden, die gericht zijn op het realiseren van de drie doelen. Duidelijk is dat het realiseren van een populatiegericht programma veelomvattend is, om een lange adem vraagt en om programmasturing met kennis van zaken. Of zoals een ROS-adviseur zegt: “Het is een andere manier van kijken: leer van het individu en pas dit toe op de populatie. We willen impact realiseren door gezondsheidsrisico’s aan te pakken.”

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *