Elaa: de ROS voor Amsterdam en Almere

Elaa: de ROS voor Amsterdam en Almere

Datum: 29 december 2017

Elaa is de naam van de nieuwe ROS voor Amsterdam en Almere. Met ingang van 1 januari 2018 zijn 1ste Lijn Amsterdam en ROSAlmere namelijk gefuseerd. Ze gaan samen verder als één organisatie. Met een nieuw logo, nieuwe huisstijl, nieuw telefoonnummer en een nieuwe website. En als missie: Betere zorg in de buurt voor de inwoners van Amsterdam en Almere van de wieg tot het graf.

Elaa zal zich in 2018 vooral richten op de kwetsbare inwoners van Amsterdam en Almere, waarbij de focus voornamelijk ligt op: jeugd en gezin, chronisch zieken, mensen met ggz-problematiek en ouderen.

Visie
De visie van Elaa luidt als volgt: ‘Wij willen dat professionals en organisaties in het zorgveld en het sociale domein optimaal samenwerken, zodat er meer samenhang en hogere kwaliteit van zorg is in de buurt. Door onze betrokkenheid bij de zorg in Amsterdam en Almere en met onze kennis over stedelijke en landelijke ontwikkelingen en zorginnovaties zijn we dagelijks bezig de samenhang te verbeteren en vernieuwing te stimuleren. Met als resultaat een hogere kwaliteit van zorg in de buurt waarover zowel de patiënt als de zorgverlener tevreden is. We richten ons hierbij voornamelijk op de kwetsbare inwoners van beide steden.’

Goede zorg voor alle inwoners
Elaa werkt met het veld aan het verbeteren van de organisatie van geïntegreerde eerstelijnsgezondheidszorg in Amsterdam en Almere. Met als doel: goede zorg voor alle inwoners: deskundig, dicht bij huis, efficiënt en doelmatig, in een prettige en veilige omgeving, waarin de de patiënt serieus wordt genomen. Elaa draagt bij aan die goede zorg door samenwerking tussen zorgverleners en andere partijen in de eerste lijn te stimuleren en ondersteunen. Net als beide afzonderlijke ROS’en zal deze ROS nauw samenwerken met het Zilveren Kruis. Ze bespreken de focus, stemmen af en communiceren met elkaar over goede voorbeelden.

Bereikbaarheid
 Directeur/bestuurder van Elaa is Pien van Langen. Vanaf januari is Elaa bereikbaar via: 088 – 34 33 000, info@elaa.nl, www.elaa.nl De post- en bezoekadressen blijven hetzelfde, namelijk: Hoogte Kadijk 143C, 1018 BH  Amsterdam en Wisselweg 33, 1314 CB Almere

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *