Eerstelijns GGZ Zeeland heeft nieuwe manager

Eerstelijns GGZ Zeeland heeft nieuwe manager

Datum: 26 februari 2016

sandra_de_loos_zorgenzSandra de Loos, kennismanager bij Robuust, is deze maand benoemd als manager van de Eerstelijns GGZ Zeeland (EGZ), onderdeel van de Walcherse Huisartsen Coöperatie (WHC). Zij volgt Robert Waterreus op, de huidige directeur van Zorgimpuls.

“De EGZ is nu nog van en voor de huisartsen op Walcheren, maar op korte termijn voor alle Zeeuwse huisartsen boven de Westerschelde. Wij dragen zorg voor de administratieve en inhoudelijke invulling van de POH-GGZ bij 40 deelnemende huisartsen”, licht Sandra de Loos toe. Roel Ubels, bestuurder van de WHC, benadrukt haar bevlogenheid, brede kennis en expertise in de lokale en regionale gezondheidszorg. “Zij kan als geen ander de juiste verbindingen leggen en begeleiden tussen de domeinen zorg en welzijn in onze regio.”

POH-GGZ is een belangrijk spil
Sandra de Loos is als manager van de Eerstelijns GGZ Zeeland verantwoordelijk voor het creëren van de juiste randvoorwaarden voor de uitvoering van de basis-GGZ in de huisartsenpraktijk. “Dit houdt bijvoorbeeld personeelsmanagement en deskundigheidsbevordering voor de POH-GGZ die in dienst zijn bij EGZ in. Ook relatiebeheer met de deelnemende huisartsen en coördinatie van de capaciteit van de POH-GGZ zijn onderdeel van mijn takenpakket.” Hiernaast is het voor haar een uitdaging om de samenwerking met andere Zeeuwse GGZ-ketenpartners en de gemeentelijke zorg in de regio te initiëren en te coördineren. “De POH-GGZ is een belangrijk spil in het netwerk van zorgverleners rondom een patiënt. Samenwerking en korte lijnen met en tussen de betrokken zorgverleners zijn daarom essentieel,” geeft De Loos aan. “Natuurlijk is deze samenwerking reeds aanwezig; versterken en borgen zijn mijn sleutelwoorden als manager EGZ.”

Groot netwerk in Zeeland
Door haar werk bij Robuust heeft Sandra de Loos een groot netwerk in Zeeland binnen zorg en welzijn opgebouwd. Als strategisch adviseur begeleidde zij samenwerkingstrajecten en had zij zitting in verschillende GGZ-netwerken. Afgelopen jaar maakte zij binnen Robuust de overstap naar de functie van kennismanager, waardoor ze ook landelijk betrokken is geraakt bij thema’s als triple aim en krimpregio’s. De functie van kennismanager bij Robuust zal zij naast haar nieuwe managementfunctie bij Eerstelijns GGZ Zeeland blijven voortzetten.

(Foto: Robuust)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *