Eerstelijns diagnostiek in Woerden

Eerstelijns diagnostiek in Woerden

Datum: 9 december 2014

eerstelijns_diagnostiek_in_Woerden_met_Saltro_zorgenz“Drie partijen hebben samen aan de tekentafel gezeten om in Woerden de diagnostiek rondom de patiënt in te richten en te organiseren. Met uitstekende diagnostiek dicht bij de patiënt versterken we de zorg dichtbij en stellen daarbij het belang van de patiënt voorop.” Aldus Esther Talboom, voorzitter Raad van Bestuur Saltro.

Vanaf 2015 is het voor patiënten in Woerden mogelijk om in de meeste huisartsenpraktijken bloed te laten prikken. Daarnaast openen de drie partijen een diagnostisch centrum waar naast bloedafname ook functieonderzoeken, zoals hartfilmpjes, diverse echo’s en consultatie door specialisten uitgevoerd kunnen worden. Ook verzorgt Saltro dagelijks huisbezoeken aan patiënten die niet naar een bloedafname locatie kunnen komen. Patiënten kunnen voortaan dicht bij huis, in de huisartsenpraktijk terecht voor aanvullend onderzoek, aangevraagd door de eigen huisarts. De patiënt krijgt, net als nu, de uitslag via de huisarts. Van bijna 90% van de onderzoeken is de uitslag binnen 24 uur bekend.

Voorkomt dubbele onderzoeken
Antine van Kuilenburg, voorzitter HAGRO Woerden e.o., verklaart: “Huisartsen weten welke diagnostiek zij nodig hebben voor de patiënten in hun praktijk. In het diagnostisch centrum wordt het mogelijk meer diagnostiek dan nu aan te vragen door de huisarts zelf. Indien nodig kunnen wij specialisten uit het ziekenhuis consulteren voor advies. De resultaten worden net als nu gedeeld met het ziekenhuis, dit voorkomt dubbele onderzoeken. In de toekomst zal de samenwerking tussen diagnostiek, huisarts en specialist verder geïntensiveerd worden.”

Zorg dichtbij de patiënt organiseren
Daarop sluit Ankie van Rossum, voorzitter Raad van Bestuur Zuwe Hofpoort Ziekenhuis aan: “Als Hofpoort Ziekenhuis willen wij veel voorkomende zorg dichtbij versterken. Deze samenwerking tussen de huisartsen, Hofpoort Ziekenhuis en Saltro betekent een nog betere kwaliteit van zorg en diagnostiek voor de patiënt. Het past bij onze strategie daar waar mogelijk zorg dichtbij de patiënt te organiseren.”

(De ondertekening van de samenwerking in diagnostiek in Woerden: v.l.n.r. Antine van Kuilenburg, Esther Talboom en Ankie van Rossum – Foto: Saltro)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *