Een verstelbaar hoog laag bed om goed te kunnen slapen

Een verstelbaar hoog laag bed om goed te kunnen slapen

Datum: 29 oktober 2021

Misschien ken je het probleem: je gaat naar een beddenwinkel, om diverse bedden uit te proberen. Maar het ene bed is te groot, het andere net iets te klein. En bij weer een ander bed ligt het matras wel lekker maar is het hoofdeinde te hoog of te kort. Je kunt net niet dat bed vinden dat volledig aan jouw wensen tegemoetkomt. Er is een oplossing! Want bij sommige beddenzaken kun je een bed helemaal op maat laten maken. De specialisten kunnen jou adviseren zodat je straks weer lekker uitgerust wakker wordt in jouw droombed dat precies afgestemd is op jou.

Bezoek een showroom

Als je bedden kopen gaat, is het aan te raden om naar een gespecialiseerde winkel te gaan met een showroom. Daar kun je alle bedden uitgebreid testen. Ook is het belangrijk te bepalen of je een zij- rug- of buikslaper bent. Zelf heb je wellicht geen verstand van de juiste hardheid van je matras, maar een verkoper kan jou daarin uitstekend adviseren. Zo denken mensen vaak dat een heel hard matras goed is maar het is juist belangrijk dat je met je heup wegzakt in het matras voor voldoende ondersteuning. En in sommige gevallen is het verstandig te kiezen voor een verstelbaar hoog laag bed, die je in zowel een hoge als lage stand kunt zetten. Hierop zul je altijd uitgerust wakker worden.

Wanneer is zo’n hoog laag bed praktisch?

Wanneer is een hoog laag bed praktisch

Een hoog laag bed kan praktisch zijn wanneer je wat minder mobiel wordt en thuiszorg nodig hebt. Misschien ben je wel gebonden aan bed in verband met ziekte en moet de thuiszorg jouw maaltijden klaarmaken, die je in bed moet eten. Dan is het handig dat je het bed kunt verstellen. Deze hoog laag bedden zijn er in heel veel varianten. Namelijk in zowel 1- als 2-persoonsbedden. En ook kun je ze als boxspring kopen. Bij heel veel beddenspeciaalzaken is het zelfs mogelijk de specialisten bij je thuis te laten komen voor een advies op maat, voordat je de bedden gaat kopen. Check hiervoor even de website van de desbetreffende winkel. De klant is koning, dus er is veel mogelijk!

Aan welke mogelijkheden kun je denken?

Wanneer je een hoog laag bed koopt kun je bijvoorbeeld denken aan een tweepersoonsvariant die je slechts aan één kant kunt verstellen, maar ook aan een volledig verstelbaar exemplaar. Bij sommige varianten kun je de helling van het hoofdeinde en het voeteneinde verstellen, maar er zijn ook exemplaren waarbij je het liggedeelte verticaal een stuk omhoog kunt doen. Ook kun je denken aan mooie extra’s zoals nachtkasjes, hoofdlampen en voetpanelen. Wil je de bedden los van elkaar kunnen zetten in het geval van een tweepersoonsbed? Ook dat is natuurlijk mogelijk! Er zitten vele voordelen aan een dergelijk bed: je kunt bijvoorbeeld makkelijk uit bed stappen en het bed opmaken zonder te bukken! Wie weet ben je inmiddels ook wel overtuigd geraakt van het gemak van een hoog laag bed! 

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *