Eén koepel: Kenniscentrum Sport

Eén koepel: Kenniscentrum Sport

Datum: 20 januari 2016

kenniscentrum_sport_zorgenzIn het Kenniscentrum Sport zijn deze week het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en de Stichting Onbeperkt Sportief (SOS) samengegaan. In dit nieuwe nationale centrum voor sport en bewegen komt praktische en wetenschappelijk onderbouwde kennis bij elkaar.

Minister Edith Schippers (Sport) verrichtte deze week de symbolische openingshandeling van Kenniscentrum Sport. “Het is een herkenbare en voor iedereen toegankelijke organisatie, en daarmee een hele belangrijke toevoeging aan het Nederlandse sportlandschap. Met de website www.allesoversport.nl is er nu één duidelijke plek waar iedereen relevante, betrouwbare en actuele informatie kan vinden. Je kunt hier terecht als je graag informatie wilt over sporten met een handicap, maar ook als sportbestuurder met vragen over subsidies. Ik ben trots op alle organisaties die dit mogelijk hebben gemaakt,” aldus Schippers.

Herkenbare organisatie
Tot nu toe was de kennis over sport vaak wel aanwezig, maar heel erg versnipperd en soms lastig vindbaar. In het Kenniscentrum Sport komt praktische en wetenschappelijk onderbouwde kennis bij elkaar. Het moet een herkenbare organisatie worden, die voor iedereen toegankelijk is. Professionals, vrijwilligers en burgers kunnen met hun vragen over sport terecht bij Kenniscentrum Sport. Zeer veel gegevens zijn te vinden op de website Allesoversport.nl

Betrouwbaar en actueel
De site www.allesoversport.nl bundelt alle informatie op het gebied van sport en bewegen: topsport, ouderen, doping, sportverenigingen, maar ook oefeningen bij blessures, de samenwerking sport en zorg, gegevens over subsidie enz. enz. Kortom: één duidelijke plek waar iedereen relevante, betrouwbare en actuele informatie kan vinden. De website wordt in samenwerking met veel onderzoeksinstellingen en sportorganisaties gevuld.

(Foto: Dutch Scenery/Shutterstock.com)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *