Een imponerende start

Een imponerende start

Datum: 13 april 2016

gothia_towers_zorgenzOP BEZOEK BIJ HET QUALITY IMPROVEMENT CONGRES IN GÖTEBORG – 1 – Dagelijks verslag vanaf het terrein van het International Forum on Quality and safety improvement in Healthcare. Hanneke Zandbergen en haar ROS-collega’s zoeken naar meer informatie over met name Triple Aim.

Dinsdag 12 april om 4.25 uur gaat mijn wekker. Ik heb met Stefan Wigger, adviseur bij ROS Almere, afgesproken om deze dag Göteborg te verkennen, voor de start van het IHI-congres morgen. De locatie klinkt en is ook imponerend, ‘the GOTHIA Towers’. Doet me denken aan een hele spannende achtbaan. Er hangt een groot digitaal bord boven de ingang van het congrescentrum, tevens hotel, met erop geschreven International Forum on Quality and safety improvement in Healthcare . Het is direct duidelijk dat dit de komende dagen het terrein voor Healthcare Improvement is. Hoeveel mensen zouden er komen?!

Direct doorschakelen naar Plan B? Terug uit de stad checken Stefan en ik onze registratie voor het congres. Dan blijkt dat de workshops waar ik me voor heb ingeschreven niet zijn vastgelegd. Verwondering… waar is het mis gegaan? Ik vertrouw erop dat er zo nodig een prima plan B komt. Morgen in ieder geval starten met de opening door Don Berwick. Dan zien wat de dag verder brengt.

ROS’en gaan voor Triple Aim. De ROS’en geloven in het verbeteren van de zorg via samenwerking en willen daarin het Triple-Aim concept toepassen. Met onze basis in de regio’s en landelijke dekking willen we dit concept breder en concreet handen en voeten geven. Welke vragen leven er bij u rond Triple Aim? Laat het me weten via Twitter @hzandbergen04 of hzandbergen@reos.nl. Ik ga hier in Göteborg graag samen met mijn collega ROS-adviseurs op zoek naar relevante informatie en/of antwoorden. Zo nodig, werkende vanuit plan B.

hanneke_zandbergen_zorgenzHanneke Zandbergen is organisatieadviseur en projectleider bij ROS Reos . Zij is van 13 – 15 april samen met veertien ROS-adviseurs en het Jan van Es instituut op het Quality Improvement Congres in Göteborg van IHI in Zweden. ZorgenZ heeft haar gevraagd dagelijks over haar ervaringen te berichten.

 

Zie ook deel 2 op 14 april 2016
Zie ook deel 3 op 15 april 2016

(Foto: Gothia Towers/Mediabank Göteborg & Co.)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *